TV 2 og Get har forhandlet på spreng om ny distribusjonsavtale. Nå er partene blitt enige om å ta julefri og utsette innspurten i forhandlingene til januar. Dagens avtale utløper Nyttårsaften.

- Det blir ikke svarte skjermer fra nyttår. Det er god dialog mellom partene og forhandlingene vil fortsette i januar. Man har stor tro på at man vil komme til en enighet, så derfor har vi valgt å ta en julepause, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

Også Get bekrefter at partene er nær løsning. Bare detaljer gjenstår før TV 2 og Get kan signere en ny avtale. 

- Vi er glade for at vi har kommet til enighet på alle viktige områder, og at vi kan fortsette å tilby Gets-kunder alt innholdet fra TV2 uten avbrudd. Endelig avtale blir ferdigstilt i januar, men vi er enige på alle vesentlige områder. Gets kunder er med dette sikret valgfrihet og et svært godt tv-tilbud fremover, sier Øyvind Husby, direktør for Samfunnskontakt i Get, til Kampanje. 

Hadde forhandlingene brutt sammen før Nyttårsaften, ville 500.000 Get-kunder ha mistet alle TV 2-kanaler. Det omfatter rundt 1,3 millioner norske tv-seere.

Les også: 1,3 millioner seere kan miste TV 2-kanalene

Stridens kjerne har vært hvor mye Get skal betale TV 2 for å kunne distribuere tv-konsernets kanaler i årene før. Det har ikke partene klart å bli enige om så langt, men nå skal altså Get og TV 2 være nær en ny avtale.