Saken er oppdatert med nye kommentarer fra dramasjefen i TV 2, Christopher Haug.

TV 2 er klar med en ny storsatsing på drama. I hovedrollen finner en Tobias Santelmann som spiller hovedrollen i serien som har fått navnet «Grenseland», Dramaserien skal vises på skjermen høsten 2017. 

- TV 2 drama jakter kontinuerlig etter de beste historiene. Derfor er vi utrolig fornøyde med å gå i produksjon med «Grenseland», sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Dermed fortsetter dramakampen på de norske tv-kanalene også neste år. I går var det NRKs tur til å presentere sin storsatsing «Valkyrien» med Sven Nordin i hovedrollen. Den nye dramaserien til NRK har en prislapp på i overkant av 60 millioner kroner. 

Les også: NRK går under jorden med dramasatsing til 63 millioner

Topper NRK-drama
Dramasjefen i TV 2, Christopher Haug, vil ikke gå ut med nøyaktig prislapp på sin dramaproduksjon «Grenseland», men sier den ligger rett i overkant av NRKs dramaproduksjon. Han kaller serien for et «ambisiøst prosjekt». 

- Jeg vil ikke gi et konkret tall i forhold til totalbudsjettet, men det ligger noe over det NRK har oppgitt for «Valkyrie». Det jeg kan si er at Monster Scripted søker insentivordningen med «Grenseland og jeg håper at NFI (Norsk Filminstitutt, red. anm.) ser verdien av at det produseres storslåtte drama også på kommersielle kanaler i Norge. Og til syvende og sist er det innholdet og ikke budsjettet som er avgjørende for en suksess, i så måte er «Grenseland» bunnsolid, sier dramasjefen til TV 2. 

- Interessante dilemammer
Han sier videre at den dramaserien hans «er velskrevet og har et driv i seg som tv-seerne bare kan glede seg til.»

- «Grenseland» tar opp interessante dilemmaer vi ikke er ukjente med i dagens Norge og karakterene vi skal bli kjent med er komplekse og interessante. Vi er utrolige glade for at Tobias Santelmann skal spille hovedrollen, fortsetter han.

Santelmann er kjent fra blant annet tidligere dramasatsinger på TV 2 og spiller blant annet i «Frikjent». Han har også medvirket i «Kon-Tiki» og internasjonale suksesser som «Hercules»  og «Homeland». Med på laget er også kvinnelig hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen, fra «Kongen av Bastøy» og «Aber Bergen.»

- «Grenseland» har et meget høyt ambisjonsnivå, og TV 2 og norsk tv-drama generelt har tatt store steg de siste årene. Jeg er stolt og utrolig glad for denne muligheten, sier Tobias Santelmann

Dramasjefen på TV 2:

Christopher Haug er dramasjefen på TV 2. Neste år er han klar med en ny storslått dramaproduksjon.

- Kompleks fyr
«Grenseland» handler i korte trekk om politimann Nikolai Andreassen (Santelmann), som tilfeldig blir dratt inn i etterforskningen av et selvmord på hjemstedet sitt. Han skjønner raskt at det ikke er snakk om et selvmord, men et mord, og plutselig står han overfor et dilemma som tvinger ham inn i gråsonen mellom rett og galt, og på vei vekk fra sine moralske prinsipper. Desillusjonert og desperat forsøker han å dekke over overtrampet, men svik og løgner gjør at han mister orienteringsevne, og stadig skyves lenger over på gal side.

- Nikolai er en kompleks fyr med store hemmeligheter. I Nikolai sin verden finnes det klare grenser for hva som er rett og hva som er galt. Men han blir presset til å se bort fra sitt moralske kompass, og han beveger seg lenger og lenger inn i mørket. Det er i dette mørke jeg finner mest mat som skuespiller. Nikolai har alt jeg leter etter i en rolle, sier Santelmann.

Spenningsserien bestående av åtte episoder starter innspillingen torsdag 15. desember, og spilles inn i Oslo og Halden-området frem til sommeren 2017.

Grenseland produseres av Monster Scripted som blant annet står bak NRK-suksessen «Nobel». Serien er også forhåndssolgt til flere land, med den internasjonale tittelen «Borderline». Serien produseres av Håkon Briseid og Bård Fjulsrud som står bak suksesser som «Nobel», «Meglerne», «Unge Lovende» og «Halvbroren.» Serien er en co-produksjon mellom TV 2, Monster Scripted og en rekke utenlandske samarbeidspartnere.

- Da vi først fikk presentert idéen «Grenseland» så vi både et tettpakket krimplot og et enormt potensiale i seriens karaktergalleri. Det er denne kombinasjonen av spenning og karakterdybde som har ført alle disse gode kreftene sammen, både kreatører og finansiører i inn- og utland, og som nå gjør det mulig for Monster å produsere en krimserie av internasjonal kvalitet – på norsk, sier Briseid.

Regissør Gunnar Vikene, som har jobbet med TV 2-serien «Det tredje øyet» og spillefilmer som «Himmelfall», «Vegas» og «Trigger», har regi på de første episodene og er en av flere regissører på «Grenseland».