Simon Fullers produksjonsselskap XIX Entertainment har denne uken signert en intensjonsavtale med NRK om å produsere en amerikansk versjon av «Skam» for USA og Canada.  

Fuller står bak internasjonale suksesser som «Idol», «So you think you can dance», og var dessuten mannen bak pop-gruppa Spice Girls. 

- Vi har hatt en fin dialog med Simon Fuller siden i sommer. At han vil produsere «Shame»  i USA, er en stor fjær i hatten for Julie Andem og teamet, NRK og den norske tv-bransjen. Vi er utrolig stolte av at en serie rettet mot ungdom som tar opp temaer som seksuell identitet, psykiske problemer, religion, festvoldtekt og spiseforstyrrelser, blir et internasjonalt fenomen, sier redaksjonssjef for TV i NRK P3, Håkon Moslet i en pressemelding.

Produksjonen starter neste år
Fuller planlegger å produsere den engelskspråklige versjonen av «Skam» i 2017, og er full av lovord om den norske serien.

- «Skam» er en viktig serie fordi den har et helt spesielt innhold, laget med ærlighet og integritet for et yngre publikum. Serien er ledende i hvordan den utforsker ulike kanaler og plattformer for historiefortelling, sier Simon Fuller.

- «Shame» har potensiale til å bli en innflytelsesrik serie i Nord-Amerika, hvor vi ikke har noe lignende. Det viser at Norge og Skandinavia er i front på innovasjon og kreativitet, og jeg er stolt av å være med å gjøre «Skam»tilgjengelig for et mye større publikum enn i dag.

- «Skam» er en gamechanger på moderne tv og dette kan bli veldig stor. Skam er et eventyr og i ferd med å bli et globalt fenomen, sier Moslet til NRK Kulturnytt fredag morgen.

Sesong 4 kommer til våren
Håkon Moslet forteller at hovedfokuset til det norske «Skam»-teamet nå er å planlegge sesong 4 her hjemme. Den kommer etter nyttår. Likevel ønsker de å sikre at den amerikanske versjonen er tro mot det opprinnelige konseptet.

- «Shame» blir en helt separat produksjon som XIX Entertainment vil stå ansvarlige for. Vi håper likevel å bidra til at det blir en serie som har med seg mange av de grunnleggende kvalitetene til SKAM, og til at det blir en hit i det amerikanske markedet, sier Moslet.