Regjeringen er så uenig med seg selv om hvordan NRK skal finansieres at de ikke klarer å legge fram noe forslag, mener Arbeiderpartiet.

Les mer: Vil skrote NRK-lisensen og lansere en medieavgift

- Kulturministeren har kastet bort et halvår. Det hun sier i dag er nøyaktig det samme som Stortinget sa i vår: At det er behov for å endre finansieringen av NRK, sier Arild Grande (Ap).

Samtlige partier på Stortinget, med unntak av Frp, ble i februar enige om å finne en ny finansieringsmodell. Grande mener uenighet mellom regjeringsmakkerne Høyre og Frp er årsaken til at kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) legger fram en stortingsmelding uten konkrete forslag.

- Nå må nok Stortinget gjøre den jobben, sier han.

Han er imidlertid ikke klar til å si mer konkret hva slags løsning han ser for seg.

- Den må være bærekraftig, rettferdig og ivareta NRKs uavhengighet, sier han.
Han mener regjeringen går i riktig retning når det gjelder den andre stortingsmeldingen Helleland la fram torsdag, om finansiering av en kommersiell allmennkringkaster.

- Det går i riktig retning når regjeringen innser at man ikke kommer unna en kompensasjon for de forpliktelsene en kommersiell allmennkringkaster påtar seg, sier han.

Samtidig er Grande kritisk til at meldingen ikke slår fast at denne TV-kanalen skal ha hovedkontor i Bergen, men nøyer seg med om at det skal ligge utenfor Oslo.

- For oss er det uaktuelt å vurdere andre byer enn Bergen, sier trønderen.
Han sier det er viktig at det utlyses en åpen konkurranse, slik at andre enn TV 2 kan kjempe om midlene, men mener samtidig at summen på 135 millioner kroner ikke er tilstrekkelig. (©NTB)