Magnus Carlsen beholdt verdensmester-tittelen i en sjakk-thriller få nordmenn har sett maken til i går. Etter fire partier med hurtigsjakk kunne både Carlsen og tv-seerne slippe jubelen løs, og det var ikke få av dem.

764.000 fulgte i snitt hele sendingen på NRK1. Det ga en andel på 56 prosent.

- Nesten halve den norske befolkningen var innom sendingen. Jeg tror ikke dette har skjedd i stort mange andre land, sier Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse.

Dette er også rekord for sjakk på NRK. Den nest mest sette sjakk-sendingen er fra parti 11 i 2014, som hadde et snitt på 572.000 seere.

I snitt har rundt 200.000 seere fulgt alle partiene i årets verdensmesterskap, selv når partiene har strukket seg til langt på natt.

- Seertallene er langt over det noen kunne tenke seg, og de viser at NRKs sjakkteam har utført det utrolige kunststykket å formidle spenningen og dramaet i et spill ingen helt forstår. Det er bare å takke Magnus Carlsen for et sjakkdrama skrevet for historiebøkene. Han får ta hovedansvaret for at det norske folk ikke har sovet på tre uker, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor .

Les mer: Over 2,2 millioner har sett VM i sjakk på NRK