NRK-serien «Nobel»  ble lansert på Netflix internasjonalt i går, og blir med det tilgjengelig for millioner av seere verden over.

«Nobel» er et moderne krigsdrama om miljøet med norske spesialsoldater både på hjemmebane og i Afghanistan – i møte med det utenrikspolitiske spillet og miljøet i Oslo. I hovedrollene spiller kjente navn som blant annet Aksel Hennie, Tuva Novotny og Anders Danielsen Lie i hovedrollene.

Serien er produsert av Håkon Briseid, regissert av Per Olav Sørensen og skrevet av Mette M. Bølstad og Stephen Uhlander, 

- Monster er svært stolte av å ha produsert en norskspråklig serie som i tillegg til å berøre og engasjere det norske publikum nå også finner seere over hele verden. I tillegg til en høy produksjonsverdi så er det er nettopp det unikt norske ved Nobel som publikum der ute finner interessant. Det lokale perspektivet er altså vårt største fortrinn i det som har blitt en global konkurranse, det må vi aldri miste av syne, sier produsent Håkon Briseid i produksjonsselskapet Monster Scripted i en pressemelding. 

«Nobel– fred for enhver pris» ble sendt på NRK1 i høst, og har hatt gode seertall. Serien ble også nylig kåret til Europas beste miniserie for tv da den vant kåringen Prix Europa i Berlin.

Les mer her: 750. 000 så «Nobel»: - Dette skal vi være fornøyde med

Les mer her: «Nobel» vant tysk prestisjepris

- Vi har laget «Nobel»  for vårt norske publikum og er himla glad for at serien har truffet dem rett i hjerterota. At «Nobel» nå også har mulighet for å nå ut til et internasjonalt publikum er inspirerende; det er en mulighet til å få spredd historien og eksponert våre talenter for enda flere mennesker, sier prosjektredaktør Tone C. Rønning i NRK Drama.

For det norske publikummet er dramaserien fortsatt tilgjengelig på NRK TV. Seere i Frankrike, Benelux og Norden må derimot vente en stund til, da andre kringkastere slipper serien i disse territoriene noe senere.