Christian Birkeland forlater stillingen som administrerende direktør i RiksTV og begynner som direktør i TV 2 med ansvar for TV 2 Sumo. Det skriver kanalen i en pressemelding i dag. 

Birkeland går også inn i TV 2-sjef Olav T. Sandnes sin ledergruppe.

Birkeland har vært i RiksTV siden 2006. I juni 2010 ble han konstituert som administrerende direktør i RiksTV, som eies av NRK Aktivum, TV 2 Gruppen og Telenor Media Invest AS. I slutten av mars 2011 ble han permanent ansatt som toppsjef hos RiksTV. Birkeland er sivilingeniør og har utdannelse fra NTNU i Trondheim. Han har også jobbet 11 år i konsulentselskapet Accenture.

- Jeg har hatt en fantastisk reise i RiksTV og det er ikke lett å forlate et slikt flott miljø. Men etter elleve år er det på tide å gå i gang med nye utfordringer. Da jeg fikk tilbudet om å lede TV 2 Sumo følte jeg at det var en riktig utfordring for meg. Det blir vemodig å forlate RiksTV, men svært spennende å gå i gang med nye utfordringer hos TV 2, sier Christian Birkeland.

Kilder Kampanje har vært i kontakt omtaler stillingen som «den viktigste stillingen etter TV 2-sjef Olav Sandnes selv». Andre sier den nye Sumo-sjefen blir den som skal sikre TV 2 «den neste milliarden».

Les mer: Ny Sumo-sjef skal jage den neste TV 2-milliarden (abonnement)

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 ser frem til å jobbe tett med Christian Birkeland.

- Vi er veldig fornøyde med at vi nå har fått Christian med på TV 2-laget og jeg vet at vi med ham har funnet den direktøren TV 2 Sumo trenger. Som en del av TV 2 i 2020-strategien er vi nå i startgropen av en storsatsing på TV 2 Sumo. Nå får Christian ansvaret for å bygge et TV 2 Sumo som tilfredsstiller kundenes behov og blir nordmenns foretrukne leverandør av strømmetjenester. Det ser jeg og resten av TV 2 veldig frem til å komme i gang med, sier Olav T. Sandnes.

TV 2 har satt seg et ambisiøst mål om tredoble antall abonnenter og gjøre nett-tv-satsingen til kanskje det viktigste TV 2-produktet i 2020. Kanalen har allerede god fart i satsingen på dette produktet og økte antallet kunder og omsetningen i TV 2 Sumo i fjor med rundt 30 prosent.

Inntil nå har konserndirektør Kjetil Nilsen hatt ansvaret for Sumo i konsernledergruppa.