Søndag gikk Nobel fredspriskonsert av stabelen i Telenor Arena i Bærum. Warner Bros. hadde hentet inn artister som Sting, Highasakite, Marcus & Martinus og Halsey til konserten som var til ære for Colombias president Juan Manuel Santos.

Sendingen hadde et snitt på 543.000 seere og en andel på 29 prosent av seerne over 12 år. Det er lavere enn i fjor, da 679.000 fikk med seg konserten.

Noe av nedgangen må skyldes at søndagens oppgjør mellom de norske og de danske håndballjentene trakk nærmere én million seere på TV3 fra kl. 20.40. Samtidig fulgte 644.000 ukesfinalen i «Farmen» på TV 2 kl. 21.40.

Les mer: Nærmer seg milliontall med håndballjentene

Warner Bros. har ønsket å nå et yngre publikum med årets konsert, og har derfor tatt flere grep, som Kampanje tidligere har skrevet om.

- Hensikten med Nobels Fredspriskonsert er å forsterke budskapet om Nobels Fredspris og Nobels Fredspris vinner til et globalt publikum. Vi flyttet i fjor konserten til Telenor Arena for å gjøre den til en folkefest som «alle» kunne få ta del i, åpnet for gunstige familie- og barnebilletter, og har i år lansert Young Talent Act, forteller Dag Hvaring, pressekontakt for Nobel Fredspriskonsert.

Les mer: Slik skal Nobels Fredspriskonsert nå de yngste seerne

Fasiten er at konserten har beholdt de yngste seerne fra i fjor, med en andel på 27 prosent i aldersgruppene 12-19 og 20-29, mens noen eldre seere har falt fra. Årets konsert samlet bare 29 prosent av seerne mellom 50 til 64 år, ned fra 49 prosent i fjor.

- Sånn sett er konklusjonen at konserten har noe lavere seing enn i fjor, men på det jevne historisk. Og den holder på de yngre seerne, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Helgens andre store musikkarrangement på tv var «The Stream»-finalen på TV 2. Kun 295.000 så den store finalen. Det ga en andel på 19 prosent blant alle seere over 12 år.

Finaletallet er 80.000 lavere enn seertallet på høstens første program.