Kampanjes redaksjon har tradisjonen tro satt seg ned og diskutert seg frem til en liste på ti mediepersonligheter som har gjort seg fortjent til tittelen Årets Medienavn. Alle de nominerte har utmerket seg i året som har gått, enten ved å stå bak noen av landets mest omtalte, bejublede eller omdiskuterte tv-serier og reklamejobber, fordi de representerer noe helt nytt og friskt i bransjen, eller fordi de har ledet selskapet sitt til nye høyder i 2016.

Hvem mener du bør vinne?

Stem på Årets Medienavn 2016 her!

Are Traasdahl, Tapad-gründer:

Are Traasdahl er en av hovedgründerne bak annonseselskapet Tapad, som ble kjøpt opp av Telenor i februar for svimlende 3,1 milliarder kroner. Tapads annonseplattform baserer seg på en teknologi som skal identifisere mennesker på kryss og tvers av alle dingsene de bruker, og på den måten sende dem hypermålrettet reklame, uavhengig av om de sitter med mobilen eller laptopen. Det har blitt sagt at teknologien er konkurrerende med Facebook. Traasdahl er fortsatt daglig leder i selskapet.

Julie Andem, manusforfatter av «Skam»:

Hun er manusforfatter og regissør av tv-suksessen «Skam». Omdiskuterte og mye omtalte ungdomshistorier har engasjert både ungdommen og foreldregenerasjonen, og det er Julie Andem som er hjernen bak en av de største suksessene for norsk drama i 2016. Rettighetene til serien er solgt til USA, serien har vunnet en rekke priser og ungdommer i mange land er blitt hektet på historiene om Noora, William, Isak, Sana og resten av elevene ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo.

Jon Almaas, ny programleder i Discovery:

Et 17 år langt tv-eventyr tok slutt da Jon Almaas ledet sin siste «Nytt på nytt»-sending i desember i år. Som programleder i «Nytt på nytt» har Almaas har vært en sentral brikke i Norges største tv-suksess. Nå blir han selve kronjuvelen i Discoverys profilstall, og skal igjen samle hele befolkningen både med bred underholdning og trolig også med store sportsbegivenheter.

Gry Sagvolden, tekstforfatter i Schjærven:

En av de største, norske reklamesuksessene i år, er det Schjærven, Tangrystan og Care Norge som har stått for. Filmen «Kjære pappa» er en tekstbasert film om menns holdninger til kvinner, og er vist over 11 millioner ganger på YouTube. Teksten er det Schjærvens Gry Sagvolden som har skrevet, og filmen har på grunn av den gode teksten blitt premiert i Film Craft både i Cannes Lions og Eurobest. Filmen har også blitt brukt i pensum for åttendeklassinger i Sverige og blitt vist for menn som er dømt for vold mot kvinner i amerikanske fengsler.

Are Stokstad, konsernsjef i Amedia:

Etter flere uår med kraftig annonsefall, nedbemanning og eierskap i spill, har 2016 vært en eneste lang opptur for Amedia og konsernsjef Are Stokstad. Ut døra forsvant eierne LO og Telenor og inn kom drømmeeieren, Sparebankstiftelsen DNB. Antallet digitalabonnenter vokser betydelig og økonomien er i bedring, tross utfordringer i annonsemarkedet. Stokstad er trolig mediebransjens mest omsvermede toppsjef. Både Google og Schibsted frir til konsernsjefen og vil gjerne innlemme Amedia i en programmatisk reklameallianse.

Malin Nesvoll Vangsnes, youtuber

Malin Nesvoll Vangsnes ble kjent i NRKs dokumentarserie «Jeg mot meg». Nesvoll Vangsnes driver egen Youtube-kanal, jobber som Snapchat-ansvarlig for annonsører og arrangementer, og lager podkasten «Venninna di». På Youtube-kanalen «Makeupmalin» lager hun videoer om alt fra psykisk helse til sminke, budskapet er alltid at det er greit å være seg selv. Tidligere i år vant Nesvoll Vangsnes prisene Årets nykommer og Årets humor under Gullsnutten.

Espen Egil Hansen, sjefredaktør i Aftenposten:

«Dear Mark Zuckerberg» stod det med store bokstaver over hele fronten på Aftenposten da mediehusets publisher skrev et åpent brev til Facebook-gründeren. Bakgrunnen var at Hansen hadde fått beskjed om å slette Nick Uts ikoniske bilde fra Vietnamkrigen av Kim Phuc, som illustrerte en artikkel Aftenposten delte på Facebook. Hansen tok et oppgjør med Facebooks bildesensur og utløste en stor debatt om gigantens globale posisjon og samfunnsansvar og norske mediers forhold til nettsamfunnet, en debatt som vil fortsette for fullt i 2017.

Rune Garborg, Vipps-direktør i DNB:

Markedsdirektør Rune Garborg i DNB har i mange år begeistret og engasjert nordmenn med sine reklamefilmer, men i 2016 fikk Garborg også ansvaret for et av de mest innovative produktene som er blitt lansert i Norge noen gang – den mobile betalingsløsningen Vipps. Med Vipps har Garborg ikke bare vunnet det som er av reklame- og markedsføringspriser, men også beriket det norske språket med verbet «å vippse» og til det fulle bevist at den beste konkurranse- og markedsføringskraften ligger i produktutviklingen. 

Maria Aas-Eng, administrerende direktør i Red Media:

Red Media Consulting stod for en av årets største overraskelser - og definitivt det størrste jubelbrølet - på årets Byråprofil-kåring. Et drøyt år etter at Maria Aas-Eng tok over ledelsen i selskapet, belønnes hun og resten av byrået med en førsteplass i mediebyråkategorien av annonsørene. Prisen topper et fantastisk år for Red og Aas-Eng der de har hentet inn en rekke nye kunder, i tillegg til at byrået har stått støtt i programmatic-debatten.

Kristoffer Joner, skuespiller og politiker:

Kristoffer Joner startet det som for alvor har vist seg å være reklame- og kommunikasjonsbransjens største snakkis i år, da han sammen med reklamebyrået Anorak startet en innsamlingsaksjon til inntekt for Noas før jul. Han opprettet Facebook-profil med ett mål for øyet; å samle inn penger for rettshjelp til asylsøkere som sto i fare for å bli sendt ut av landet på grunn av Sylvi Listhaugs politikk. Stuntet spredde seg som ild i tørt gress og skuespilleren måtte tåle kritikk for å ikke ha vært tydeligere på bindingen til Anorak. Men aksjonen resulterte i over tre millioner innsamlede kroner til Noas.

Stem på din favoritt her!

Tidligere vinnere:
2015: Prebz og Dennis
2014: Steven Van Zandt
2013: Trond Kvernstrøm
2012: Thomas Seltzer
2011: Johan H. Andresen
2010: Harald Eia
2009: Eyvind Hellstrøm
2008: «Du»
2007: Håvard Mælnes