Canal Digital har komme til enighet med svenske og danske kringkastere og rettighetsorganisasjonen Norwaco om en ny avtale som sikrer satellitt-kundene de største nasjonale tv-kanalene fra Danmark og Sverige.

- Dette er noe vi og våre kunder har ønsket i lang tid og vi er selvsagt veldig fornøyde med å kunne tilby de største tv-kanalene fra våre naboland til alle som ser på tv via satellitt. Vi skal ha en tv-løsning hvor man finner alt på et sted og fra 5. januar styrker vi kanaltilbud slik at kundene også kan se tre svenske og tre danske tv-kanaler. De nye tv-kanalene blir tilgjengelig på den tradisjonelle tven og i vår strømmetjeneste på mobil, nettbrett, web og Apple TV, sier Ragnar Kårhus som er administrerende direktør for Canal Digital i Norge.

Nabolandskanalene som satellitt-tv kundene med Familiepakken kan se fra 5. januar er SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, DR1, DR2 og Dansk TV2.

- Vi er glade for å kunne bidra til at de nordiske nabolandskanalene nå blir tilgjengelige for norske satellitt-tv kunder. De nordiske landene har mye til felles, men selv om våre kulturer har store likheter, er det likevel mange spennende nyanser. Det er disse nyansene som gjør at vi har et så godt forhold til TV-innhold fra våre naboland – både kjent og annerledes på samme tid, sier direktør Cathrine Nagell i Norwaco.

I oktober valgte Canal Digital å slå sammen den nordiske satellitt-tv-virksomheten og etablere en felles nordisk organisasjon ledet av Ragnar Kårhus.

Les mer: Slår sammen Canal Digital til ett nordisk satellitt-tv-selskap