Amedia selger seg ut av nummeropplysningstjenesten 1881 etter at det norske mediekonsernet kjøpte selskapet Digitale Medier 1881 i 2013. Nå selger de selskapet til Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos.

Det var også Kistefos som solgte digitalselskapet til Amedia for tre år siden. 

Les også: Amedia kjøper 1881 på nett

Overtagelsen forventes å  finne sted i første kvartal 2017, heter det i en børsmelding fra Kistefos. Det opplyses ikke om salgsprisen i meldingen.

- Digitale Medier 1881 er veldrevet og lønnsomt. Amedia har vært en god eier som har videreutviklet virksomheten på en  offensiv måte siden konsernet overtok eierskapet av  selskapet sommeren 2013. Vi ser nå fram til å satse videre  på den posisjonen og markedskraften Digitale Medier 1881 har  bygget opp, i form av en godt samordnet operasjon med Opplysningen 1881, sier investeringsdirektør Gunnar  Jacobsen i Kistefos.

Selskapet forventer i år en omsetning på over 180 millioner kroner og et brutto driftsresultat på over 38 millioner.

Vil satse på medier 
CFO i Amedia og styreleder i Digitale Medier 1881, Gisle  Torheim, mener det er industrielt riktig og en  framtidsrettet løsning for selskapet at Kistefos nå overtar. 

- Amedias kjernevirksomhet er mediehusene, og vi velger å  konsentrere vår virksomhet i enda sterkere grad rundt  produksjonen av godt redaksjonelt innhold. Eierskiftet er derfor fornuftig og vil bidra til et skarpere og mer  dedikert eierfokus på katalog- og listingsmarkedet, sier Torheim i en kommentar.

Vil fortsette samarbeidet
Digitale Medier 1881 og Amedia vil videreføre et samarbeid på utvalgte områder som tjener begge parter. To av datterselskapene til Digitale Medier 1881, Prisguide og Karriere.no, er ikke omfattet av transaksjonen og vil bli integrert i Amedias øvrige virksomhet.

- Digitale Medier 1881 er en svært sterk nasjonal merkevare med en sterk markedsposisjon og betydelig distribusjonskraft, som vi tror det er mulig å utvikle videre på en god og offensiv måte. Vi overtar en moderne organisasjon med svært kompetent ledelse og medarbeidere, som vi ser fram til å jobbe videre med,» sier Gunnar Jacobsen i Kistefos-.