Høsten 2015 startet nettserien «Skam» på NRK P3s nettsider, en serie som tar utgangspunkt i elever ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo. Serien har engasjert både ungdommen og foreldregenerasjonen, og i år har interessen for serien eksplodert etter andre og tredje sesong. Ikke bare i Norge, men resten av verden også. Det hele toppet seg med at rettighetene til serien like før jul ble solgt til USA.

Les også: «Skam» solgt til USA

Det er manusforfatter Julie Andem som står bak tv-suksessen, og derfor har Kampanjes redaksjon nominer henne til Årets Medienavn 2016.

Kampanje har ikke lykkes i å få tak i Andem, men har fått NRK P3s redaksjonssjef for tv, Håkon Moslet, i tale.

- Var du forberedt på Skam-suksessen?

- Skam er så bra tenkt, planlagt, skrevet og publisert, at vi trodde på suksess. Men du kan aldri planlegge et fenomen. Vi er glade, stolte og lett sjokkskada over mottakelsen, sier han til Kampanje.

Han er stolt over nominasjonen og legger ikke skjul på at han synes det er fullt fortjent.

- Det synes jeg er særdeles fortjent! Uten Julie hadde 2016 vært et fattigere år. Hun er en utrolig god manusforfatter og regissør som omsider blir oppdaget av et større publikum etter å ha vært en godt bevart hemmelighet i NRK Super i mange år. Som digital serieskaper er hun en ener, uansett territorium, sier Moslet.

Fristen er ikke ute for å stemme frem din kandidat. Hvem mener du bør vinne? Stem her!

Her kan du lese mer om hvilke ni andre navn som kjemper om tittelen «Årets navn 2016»: Disse kan bli Årets medienavn - du bestemmer!

Så langt har vi presentert to kandidater i tillegg til Andem;
Kristoffer Joner: - Sylvi Listhaug burde bli «Årets Medienavn»
Rune Garborg/Vipps: Har fått 2.000.000 nordmenn til å vippse