I dag ble det kjent at Christian Birkeland slutter som administrerende direktør i RIksTV for å bli ny sjef for TV 2 Sumo. Birkeland tar dermed fatt på en av de viktigste jobbene i TV 2 og går også inn i TV 2-sjef Olav T. Sandnes sin ledergruppe.

Les mer: Her er TV 2s nye Sumo-sjef

Kilder Kampanje har vært i kontakt omtaler stillingen som «den viktigste stillingen etter TV 2-sjef Olav Sandnes selv». Andre sier den nye Sumo-sjefen blir den som skal sikre TV 2 «den neste milliarden».

Les mer: Ny Sumo-sjef skal jage den neste TV 2-milliarden (abonnement)

- Vil helt sikkert forandre en del
Christian Birkeland sier han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Jeg er veldig ydmyk både i forhold til det som allerede er gjort i Sumo og oppgaven vi står i fremover. Men utover det, skal jeg gjøre ferdig jobben i RiksTV før jeg begynner å tenke ordentlig på jobben i Sumo, sier Birkeland til Kampanje.

Når Birkeland kan gjøre overgangen fra RiksTV til TV 2 er ikke klart.

- Jeg vet at TV 2 har satt ganske høye ambisjoner for hva Sumo skal bli. Jeg gleder meg til å ta fatt på den jobben. Som sagt er det blitt gjort mye bra, og så skal vi helt sikkert forandre på en hel del. Jeg kjenner Sumo først og fremst utenfra.

Skal tredoble abonnenter
TV 2 har etter det Kampanje kjenner til satt seg et ambisiøst mål om tredoble antall abonnenter og gjøre nett-tv-satsingen til kanskje det viktigste TV 2-produktet i 2020. Kanalen har allerede god fart i satsingen på dette produktet og økte antallet kunder og omsetningen i TV 2 Sumo i fjor med rundt 30 prosent. Omsetningen for TV 2 Sumo er ikke kjent men ligger i størrelsesorden 400 millioner kroner.

- Har TV 2 satt realistiske mål for Sumo?

- Det er sånt jeg må komme tilbake til når jeg begynner i jobben. Sumo skal bli en av Norges viktigste strømmetjenester.

Birkeland har i dag bosted i Son i Akershus og vil ikke si om jobbyttet vil innebære pendling, eller flytting, til Vestlandet.

- Kommer du til å jobbe mest fra Oslo eller Bergen i TV 2?

- Det kan jeg ikke si.

- Har det vært et tema?

- Nei. Jeg skal gjøre en god jobb for TV 2 Sumo.

- Hvor stor organisasjon skal du lede i TV 2?

- Det er altfor tidlig å si. Det kan jeg ikke svare på.

- RiksTV klarer seg bra
- Du sier det var vanskelig å slutte i RiksTV. Hva var det som gjorde at du til slutt valgte å takke ja til jobben i TV 2?

- Det er en sum av mange ting. Jeg opplever vel at RiksTV har vært en fantastisk reise. Jeg har jobbet 11 år i Accenture og nesten 11 år i RiksTV. Jeg tror vi har byhhet en så sterk organisasjon i RiksTV at de klarer seg bra. De er på vei inn i en spennende tid og skal overraske mange positivt fremover. Nå blir det spennende for meg å prøve noe nytt. Jeg har ikke byttet jobb så ofte.

- Kommer du til å møte RiksTV mest som en konkurrent eller som en samarbeidspartner i TV 2 Sumo?

- Det har jeg ingen kommentar til.