VG-opplaget har falt hvert år siden 2003, men fortsatt gir papiravisen og magasinene rikelig med penger i kassen. Derfor fortsetter produktutviklingen for fullt på papiret.

Nå slipper VG et nytt helgemagasin, Endelig Fredag

- Vi skal gi litt ekstra til den lojale VG-leseren på fredager. Et pusterom ved ukeslutt. En mulighet til å krølle seg opp i sofaen og ta en velfortjent pause mens du nyter magasinet.  Vi ønsker å tilby best mulig kvalitet,  lengst mulig, sier magasinredaktør Jane Throndsen.

- Papiravisen betyr mye for mange
Endelig Fredag inneholder tips til hva du kan gjøre i helgen, intervjuer med kjente mennesker, inspirerende oppskrifter, hjernetrim og hele ukens tv-program. Målet med magasinet er ifølge avisledelsen å gi leserne den etterlengtede helgefølelsen.

- Vi vet at VGs papiravis fortsatt betyr veldig mye for veldig mange. Og vi ser at lesingen er spesielt høy inn mot helgen. Med dette magasinet vil vi berike VG som produkt. Og derfor har vi lagt inn elementer i Endelig Fredag som vi vet leserne setter ekstra stor pris på, sier ansvarlig redaktør Torry Pedersen. 

-  Lite støy og lang lesetid
VG har brukt mye tid på å kartlegge hva nordmenn gjør i helgen og hva de ønsker å få ut av den.

- Printleseren er fremdeles en attraktiv målgruppe og annonsørene nyter godt av høy synlighet på store rike formater med lite støy og lang lesetid, sier salgsdirektør Cecilie Eriksrud.

- Vi må huske at Norge er mye mer enn bare Oslo 3. Store annonsører kjøper ikke print fordi de liker å kjøpe annonser som ikke virker, de kjøper det fordi de gir de slag på kassa. Det er fantastisk å jobbe i et mediehus med mot til å satse i tøffe tider, sier fortsetter hun.