Etter to sesonger av «Robinsonekspedisjonen» på TV 2 er det høyst usikkert når og om det blir en ny sesong av realityveteranen på norsk tv. Forrige sesong, som gikk av lufta i mai, hadde et snitt på 257.000 seere, godt under 2015-sesongen som oppnådde et snitt på 368.000 seere.

Da mente tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat at programmet ikke kunne fortsette å fylle den viktige søndagsflaten på TV 2.

- Det har ikke prestert som forventet i det hele tatt. Jeg tror TV 2 vil revurdere konseptet videre og om de vil bruke det på søndagen, som er en viktig flate for dem. De trenger et større format på søndager dersom de skal opprettholde markedsandelen sin, sier han til Kampanje.

Les mer: Tror TV 2 vil revurdere Robinson etter nytt seerfall

Falck: - Sier aldri nei
Christer Falck, som har ledet programmet siden 2000 og ble med på flyttelasset da TV 2 overtok rettighetene fra TV3 i 2014, forteller at de ikke har spilt inn en ny sesong i juni slik de pleier.

Programlederen, og Norges første Robinson-vinner, har likevel ikke gitt opp håpet om å en ny ekspedisjon.

- Jeg sier aldri nei så lenge jeg lever, men det er ikke jeg som smeller opp de millionene, sier Falck til Kampanje.

- Ikke en spesielt god sesong
Han har ikke en pågående avtale med TV 2, men sier han regner med å bli spurt dersom de setter i gang med en ny sesong.

- Vi tar ett år av gangen. Det gikk ikke så bra sist, så kanskje det er bra med en pause, bemerker Falck.

- Er du skuffet over seertallene de siste årene?

- Jeg er veldig skuffa over fjoråret. Det var rett og slett ikke en spesielt god sesong. Vi er avhengig av en god cast og jeg følte heller ikke at TV 2 stod med knyttede never og pushet sesongen. Men vi har pratet sammen og er alle enige om at det er mye vi kunne ha gjort bedre.

Kampanje har vært i kontakt med produksjonsselskapet Strix, som verken ønsker å kommentere saken eller kommentarene fra Christer Falck.

Les også: TV 2 skrur opp reklameprisene (abonnement)

TV 2: - Godt fornøyd
Etter det Kampanje kjenner til forpliktet TV 2 seg til å vise tre sesonger av «Robinsonekspedisjonen» da de kjøpte rettighetene. Denne opplysningen ønsker ikke TV 2 å kommentere, men de bekrefter at de ikke står klar med en ny sesong over nyttår.

- «Robinsonekspedisjonen» er ikke satt opp i sendeskjemaet denne våren. Vi har gjort to sesonger av konseptet i samarbeid med Strix og har vært godt fornøyd med samarbeidet. Vi kommenterer av prinsipp selvsagt ikke kontraktsforhold på denne eller andre produksjoner på TV 2, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Saken fortsetter etter bildet.Utelukker ikke ny sesong: Programdirektør Jarle Nakken i TV 2  satser på mer øy-reality, men lar «Robinsonekspedisjonen» hvile.

Satser på nytt øy-program
Det skuffende lave seertallet på «Robinsonekspedisjonen» har likevel ikke skremt TV 2 fra å satse på lignende konsepter. Etter nyttår er TV 2 klare med
et nytt tv-konsept kalt «Øya», der 12 deltakere skal filme seg selv mens de forsøker å overleve på en øde øy.

TV 2 ville ikke gi noen kommentarer om denne produksjonen til Kampanje.

Christer Falck er ikke skuffet over at ikke han ble spurt om å lede det nye øy-dramaet.

- Der tror jeg de var ute etter en Lars Monsen-aktig person. Jeg er bare sleip og hadde gjort skam på et sånt program, sier han og legger til:

- Jeg er spent det programmet selv, men tror en ny sesong av «Robinsoneskpedisjonen» kommer uavhengig av om det blir en suksess eller ikke.