På lørdag hadde TVNorge premiere på «En hyllest til Jahn Teigen», der kjente artister gjør sine personlige tolkninger av musikkerlegendes mest kjente låter.

Programmet er kanalens første forsøk på å innta lørdagskvelden siden et spedt forsøk med «Sommerfesten» i 2012. Den gangen ble programmet flyttet til søndag etter to uker.

Denne gangen lyktes TVNorge betraktelig bedre. 372.000 så «En hyllest til Jahn Teigen» på lørdag.

- Dette er utrolig gøy, ikke minst for Jahn selv. Inkluderer vi seertallene fra Dplay og søndagens reprise, har nærmere en halv million sett programmet denne helgen. Han fortjener virkelig denne oppmerksomheten, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Les mer: TVNorge går inn i lørdagskrigen

- Ekstra gøy
Programmet møtte konkurranse fra «Monsen på villspor» på NRK1, mens TV 2 valgte å spare på kruttet og viste «60 Minutes» med Donald Trump. Rundt 100.000 valgte dette programmet. 

Særlig «Monsen på villspor» bød på tøff konkurranse om seerne. Programmet hadde 904.000 seere og en andel på 54,7 prosent.

- Det er ekstra gøy at vi lykkes med denne satsingen på en lørdag. Vi har ikke for vane å svi av krutt på lørdager. Det har tradisjonelt sett vært en dag med tøff konkurranse, og denne helgen var intet unntak. Men disse tallene viser jo absolutt at det er mulig, og det er gøy å eksperimentere litt, sier Landsverk.

Helgens mest sette program ble «Nytt på nytt» på NRK1 med 1.057.000 seere etterfulgt av allerede nevnte «Monsen på villspor». «Farmen» satte ny sesongrekord på søndag med 820.000 og ble helgens tredje mest sette program.

Les mer: Satte sesongrekord da Farmen-favoritten røk ut

- Et morsomt eksperiment
Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener seertallet viser at det er noe å hente for TVNorge på lørdager.

- Jeg synes dette er et morsomt eksperiment og veldig god timing. De fikk med seg godt med seere også, selv om de er litt for gamle sett med kommersielle briller, sier Massaiu.

Hun forteller at programmet henter en del seere i 40-49-segmentet og treffer «klokkerent» i aldersgruppen 50-69 år.

- Jeg synes ikke det er helsvart om man ser på profilen på brede helgeprogrammer. De er ganske baktunge, men det må man tørre å være om man skal vinne markedsandeler med helgekonsepter.

- Er det en gangbar vei for TVNorge?

- Jeg mener bestemt det kan være muligheter også i helgen og særlig på lørdag. Når TVNorge har hentet inn en profil som Jon Almaas, vil jeg ikke bli overrasket om de skal prøve å gjøre noe i helgen.

Svak TV 2-konkurranse
Massaiu er ikke imponert over TV 2s programtilbud på lørdag.

- Jeg synes det er merkelig at de ikke har en sterkere reserve i bagen, sier hun.

Hun tror kampen om seerne kan bli enda tøffere fremover.

- Når TVNorge har denne utviklingen på Jahn Teigen, så ser det ut som det er rom for å flytte seere.