Donald Trump holder mediene på armlengdes avstand mens han konsentrerer seg om arbeidet med å sette sammen ny administrasjon.

Trump nektet torsdag journalister å være med ham til Washington under hans første møter med president Barack Obama og ledere i Kongressen. Det republikanske partiets rådgivere har avvist henvendelser fra medier som ønsket å følge Trump med et lite knippe journalister under møtene.

Onsdag holdt han seg fullstendig utenfor søkelyset mens han satt i møter med sine rådgivere i Trump Tower i New York. Hans medarbeidere har ikke lagt fram noen oversikt over den påtroppende presidentens daglige gjøremål, eller gitt detaljer og oppdateringer om hva han har gjort de siste døgnene.

Rådgiverne har heller ikke videreformidlet kontakt fra verdenslederne. Det var Moskva selv som informerte omverdenen om at president Vladimir Putin hadde sendt gratulasjonstelegram, og det var London som kunngjorde at statsminister Theresa May har snakket med Trump. Det samme mønsteret går igjen i Israel, Egypt, Sør-Korea og Australia.

Trump har under valgkampen beskrevet mediene som «frastøtende» og «uærlige».

Men Trumps talskvinne Hope Hicks opplyser nå at han i nær framtid kommer til å iverksette ordinær kontakt med mediene og at han ser fram til å informere om planene sine.