Torsdag presenterte Discovery Networks vårprogrammet for sine kanaler. Som vanlig har det amerikanskeide tv-konsernet funnet frem en god blanding av nye og gamle tv-konsepter, der hovedvekten er lagt på programmer som allerede har vist seg å være populære hos tv-seerne.

- Jeg tror jeg med hånden på hjertet kan si at det er dette året vi tar skrittet opp i eliteserien, for å si det på den måten, sa Strømme fra scenen.

Med det mener han selvfølgelig å vise til at Discovery-kanalene neste gang skal sende norsk toppfotball, under navnet Eliteserien, samtidig som de forbereder seg på sitt første OL i 2018.

Les også: Slik blir fotballen på TVNorge-kanalene

- Strategi er beste forsvar
Selv om tradisjonell tv er under «et visst press», som Strømme sier, skal tv-sjefen investere mer penger enn noen gang. Han viser til at de har flere humorprogrammer under produksjon enn noen gang før.

- Vår strategi er at angrep er det beste forsvar. Derfor har vi investert tungt i sport og derfor investerer vi fortsatt tungt i underholdning og humor.

«4-stjerners middag», «Aamodt og Kjus på bortebane», «Ja, vi elsker camping», «Jegertvillingene», «Typisk deg» og «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» kommer alle tilbake på TVNorge.

- Jeg har sjelden vært stoltere som programdirektør. For teppet av personligheter og profiler som vi kan vise i år, har vi aldri hatt tidligere, sier Eivind Landsverk i Discovery Networks.

Else lokket av Ari
Én av TVNorges nye profiler er Else Kåss Furuseth. Hun var til stede på vårlanseringen og hun var tydelig på hva som lokket henne til kanalen.

- Skal jeg være helt ærlig, var det muligheten til å være med på «4-stjerners middag» med Ari Behn, sa den tidligere TV 2-profilen.

Kåss Furuseth skal altså kokkelere med Ari Behn og andre kjendiser i «4-stjerners middag», men kommer også på luften med et nytt konsept. Her er detaljene ennå ikke klare.

Mer Giertsen og Eia
Humor er fortsatt viktig for Discovery, og til våren vender både «Thomas Giertsen: Helt perfekt», «Brille», «Klovn til kaffen» og «Neste sommer» tilbake.


TVNorge-sjefen har også funnet frem et par nye konsepter. Et av dem, «Dødens tjern», beskrives av programdirektøren som noe helt nytt og sjangerbrytende, en såkalt «krim-reality». I «Dødens tjern» plasseres norske realitydeltakere inn i en fiktiv kriminalhistorie som de må løse. Denne historien er skrevet av krimforfatteren Jørn Lier Holst.

«Lost In Time», som ble presentert på et eget arrangement mandag denne uken, presenteres som en hybrid mellom et gameshow og et tv-spill, de deltakerne konkurrer om pengepremier i virtuelle universer, samtidig som tv-seerne kan konkurrere i de samme utfordringene på mobil eller nettbrett.

Les mer: Slik blir TVNorges nye storsatsing

Pop-idolene Marcus og Martinus kommer på skjermen med en ny dokuserie. De er allerede å se på strømmetjenesten Dplay med programmet «MMNews».