Det nye TVNorge-programmet «Lost In Time» beskrives som et gameshow for hele familien, som tar i bruk ny teknologi for å sende deltakerne til en rekke fantasiverdener der de skal konkurrere om pengepremier. Samtidig kan tv-seerne spille de samme spillene hjemme i stua.

- Vi plasserer virkelige mennesker i en virtuell verden og lar publikum hjemme i stua delta med mobiltelefon eller nettbrett. Se for deg at en deltaker sitter i en løpsk gruvevogn i det ville vesten, befinner seg blant dinosaurer i juratiden eller reiser til en fremtid hvor romraketter er blitt dagligdags. På tv-skjermen ser du deltakeren kjøre gruvevognen, mens du på mobilen din kan konkurrere med egen gruvevognen, mens du på mobilen din kan konkurrere med egen gruvevogn i samme spill, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge.

Han forteller at programmet også skal fenge seerne som ikke selv vil spille.

- Vi håper likevel dette skal være et program som publikum vil se. Vi skal lage et tv-program for alle. Det som overrasker meg er den grafiske opplevelsen man får av denne verdenen, som har eksistert i filmens verden, men som er nytt på tv. Det gir en merverdi til opplevelsen, sier han til Kampanje.

Kulturministeren fikk prøve
Fridtjof Nilsen, som i høst har ledet «Alt for Norge», skal være programleder for det nye gameshowet. Innspillingen foregår i et nesten helt tomt studio, men det er en helt annen derden som presenteres tv-seerne.

- For å være helt ærlig glemmer jeg hvor fett dette er å se på skjermen, men det er en ganske kraftig bonus, sier han om hvordan det er å jobbe med programmet.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var også til stede og fikk prøve teknologien. Hun fikk i oppdrag å manøvrere et fartøy på en romstasjon, og gjennomførte oppgaven med vekslende hell. Slik så det ut (saken fortsetter under):


Hollywood-teknologi
Det er produksjonsselskapet FremantleMedia som står bak konseptet, som ble lansert på et eget pressearrangement i Nydalen i dag. Der var også de norske teknologigründerne Bård Anders Kasin og Jens Petter Høili i The Future Group som stiller med teknologien.

Som 22-åring dro Bård Anders Kasin til USA for å lede spesialeffektarbeidet på «The Matrix»-triologien. Nå satser han for fullt på såkalt Mixed Reality og det er denne teknologien som gjør TVNorges nye tv-konsept mulig.

- Det var med en viss skepsis jeg møtte The Future Group for første gang på Tjuvholmen. De skulle presentere noe vi aldri hadde sett på tv, sa de. Det er ord jeg hører med jevne mellomrom, men ikke alltid det blir innfridd, sier Landsverk.

- Skepsisen ble raskt snudd til udelt entusiasme. Dette var noe nytt, noe jeg ikke hadde sett før, fortsetter han.

Saken fortsetter etter bildet.

Digital verden: Slik kan det se ut for tv-seerne når programmet er på lufta i mars. Her er det Linda Hofstad Helleland som prøver lykken. Foto: Discovery.

Les også: TVNorge satser på norsk Hollywood-teknologi

- Vi tror det nye store vil være det man kaller Mixed Reality. Vi plasserer virkelige mennesker inn i en virtuell verden og lar publikum hjemme i stua delta med mobiltelefonen. Se for eksempel for deg at en deltaker blir satt i en virtuell Formel 1-bil for å kjøre Monaco Grand Prix. På tv-skjermen ser du deltakeren kjøre i løpet, mens du på mobilen din kan konkurrere med egen bil i samme løp, har Bård Anders Kasin i The Futur Group tidligere uttalt til Dagbladet.