Vil førerløse biler skape krakk i eiendomsmarkedet? Og må utgiverne omdefinere journalistikken? Visste du også at 70 prosent av svenskene har brukt telefonen til å betale for en vare eller tjeneste, mens i Frankrike har bare 30 prosent brukt telefonen til å betale med?

Det er noen av spørsmålene en kan få svar på når Schibsted i dag slipper sin nye «Future Report 2017» der mediekonsernet ser på de siste trendene innenfor teknologi, næringsliv og folks dagligliv. Årets rapport inneholder ideer, forskning og studier fra over 25 av Schibsteds egne ansatte.

Du kan se hele rapporten her.

Noen av bidragsyterne i den nye fremtidsrapporten er Rian Liebenberg, Cécile Barnaroux, Ingvild Næss, Miriam Grut Norrby, Azeem Azhar, Espen Sundve og Dan Ouchterlonv

- Samarbeid er et gjennomgående tema i hele den tredje årlige utgaven av fremtidsrapporten, sier Lena K Samuelsson, kommunikasjonsdirektør i Schibsted-konsernet og som er ansvarlig for rapporten.

Rapporten består av tre deler: Mennesker, teknologi og næringsliv og delene tar for seg hvordan fremtiden ser ut for hver enkelt. Fra innholdsreklame til blockchain, 3D-printing til «Big Foods» død, virtuell virkelighet til den harde virkeligheten om hvor barna sover. Rapporten inneholder også en unik undersøkelse om digitale vaner i Europa.

- Fra bedriftskulturen til selve kjernen i virksomheten og hvordan vi går sammen om å utnytte potensialet som ligger i teknologi og innovasjon til støtte for journalistikken og de valg folk tar hver for seg. Samarbeid er også noe vi ønsker å oppnå med fremtidsrapporten. Vi ønsker å dele våre ideer og historier med verden rundt oss og anspore til spennende samtaler, sier hun.

Les også: - Schibsteds nye muligheter