Kamille er første norske magasin som velger å slutte seg til «Sunn Fornuft»-plakaten.

«Sunn Fornuft»-plakaten ble lansert tidligere i år, og består av tips og retningslinjer for hvordan bloggere bør skrive om kosthold, trening, skjønnhet og plastiske opeasjoner.

Målet med initiativet er å bevisstgjøre flere bloggere påvirkningen de har på leserne sine, og ansvaret som følger med. Et annet mål er å øke bevisstheten rundt hva man kan gjøre for å unngå at folk får et dårlig forhold til egen kropp.

Plakaten er utarbeidet i et samarbeid mellom Egmont-eide Kvinneguiden, psykiater Finn Skårderud ved Institutt for spiseforstyrrelser, Bonnier, Aller og United Influencers. Siden lansering har 198 bloggere sluttet seg til plakaten, og det kommer stadig nye til.

Les mer her: Lager «Vær varsom»-plakat for bloggere

- Kamille har helt siden oppstarten for 11 år siden ønsket å fremme sunne verdier. Vi jobber hele tiden for at leserne våre skal bli oppløftet og få energi av bladene våre, heller enn å sammenligne seg selv med uoppnåelig – eller direkte usunne – idealer. Derfor var det en enkel beslutning å stille seg bak Sunn fornuft-plakaten, sier redaktør Madeleine Strand.

- Vil dette påvirke innholdet i Kamille på noen måte? 

- Selv om dette er verdier vi har stått for hele veien, så vil Sunn fornuft-plakaten helt klart påvirke innholdet i magasinet. Det vil øke bevisstheten i redaksjonen, og ikke minst hos leserne – som er utrolig oppvakte og flinke til å si ifra når vi bommer. Og vi gjør det av og til, og vi kommer helt sikkert til å gjøre det igjen – selv om vi skal gjøre vårt ytterste for å unngå at det glipper.

Hun utdyper:

- Vi må virkelig følge utrolig nøye med - det kan være en kommentar fra en kilde eller case, et bilde fra catwalken eller av en kjent person, som kan sende helt feil signaler. Små detaljer som man kanskje ikke plukker opp ved første øyekast. Og at det krever så mye, sier noe om hvor stort behov det er for en slik plakat.