I kveld ble Sunn fornuft-prisen 2016 delt ut på Villa Sult – Institutt for spiseforstyrrelser.

Sunn Fornuft-prisen deles ut til bloggere som har utmerket seg spesielt når det gjelder å være sitt påvirkningsansvar bevisst. 

Årets hovedpris ble gitt til Kristin Gjelsvik, som står bak bloggen styleconnection.no.

I sin beskrivelse skriver juryen, som besto av initiativtaker Susanne Kaluza, Kvinneguiden-redaksjonssjef Inger-Lise Kvås, skuespiller Ulrikke Falch og psykologspesialist Bente Sommerfeldt, følgende:

«Vinneren av Årets Sunn Fornuft pris har engasjert seg sterkt mot skjønnhetspress hos unge jenter generelt og mot kosmetiske inngrep spesielt. Hun brenner for at selvtilliten til unge mennesker ikke skal defineres ut i fra hvor store lepper de har, hvor stor rumpe de har, eller hvordan de ser ut. Vinneren viser hvilke muligheter som ligger i å påvirke positivt i en blogg. Hun gir andre bloggere noe å strekke seg etter.»

Følgende priser ble også delt ut:

Årets Treningsblogg - Pia Seeberg (piaseeberg.no)

Årets Moteblogg - Stine Steen (stinesteen.no)

Årets Matblogg - Maria Marisol (bymariamarisol.blogg.bo)

Caroline Ingebrigtsen (carolinesverden.no) fikk hederlig omtale

Kvinneguidens lesere har stemt frem Årets Beste innlegg. Denne prisen gikk til Lisa Skaar Næss (lisaskaar.wordpress.com) for innlegget Kjære gud, kunne du ikke gjort sånn at jeg hadde lyse hår på armen, så hadde jeg blitt veldig glad? Tusen takk.

Sunn Fornuft-plakaten ble lansert i sommer, og består av ti retningslinjer for dem som ønsker å skrive om trening, kosthold, kropp og lignende uten å bidra til økt kroppspress hos leserne sine. Det er totalt 201 bloggere som støtter plakaten. 

Les mer her: Lager «Vær varsom»-plakat for bloggere