Fire unge jenter i alderen 16-22 år spiller seg selv i den første norske realitydrama-serien på YouTube.  Serien «B.O.A.T.S.» ble lansert denne uken på Nordic Screens TV. 

Tina Mondelia, Bea, Nellie og Ellen har til sammen 60.000 abonnenter på YouTube og like mange på følgere på Instagram. Nå skal de spille seg selv i ukentlige episoder, daglige postinger og utfordringer i den nye norske appen Lavo. Navnet på serien er en forkortelse for «Based on a true story».

- Det er litt skummelt. Vi deler jo ting som faktisk har skjedd og viser frem sider som vi kanskje ikke selv var klar over en gang, sier Ellen Aabol (16) fra Moss.  Hun er kjent fra MGPjr, har over 30.000 følgere på Instagram og 11.000 på YouTube.

-  Jeg er spent på hvordan denne serien ender, sier Tina Mondelia Chen Sandboe fra Oslo. 

Les også: Lanserer interaktiv tv-kanal sammen med YouTube-nettverk

Hun driver kjendiskanalen UpCloseTV sammen med Beatriz Neves, og har ca. 15.000 følgere på både YouTube og Instagram. Å være med i en serie har lenge vært selve drømmen, kan hun røpe.

Formatet består av ukentlige episoder på Nordic Screens TV der jentene møtes og snakker om det som har skjedd siden sist. Serien skal gå i 10 uker på Facebook, YouTube, Lavo og Instagram.

- Vi fikk denne ideen fra manusforfatter Anne Hirsch for to år siden, og nå blir den endelig satt ut i livet. Serien kan beskrives som en krysning av «Helt Perfekt på TV Norge og  «Skam» på NRK.  «Helt Perfekt» fordi det er vanskelig å skille mellom fiksjon og virkelighet, «Skam» fordi også denne serien lever i sanntid hver dag på sosiale medier, sier daglig leder Nils Ketil Andresen i Nordic Screens.

Videoappen Lavo, som Kampanje har omtalt nylig, skal brukes i serien for å gi og svare på utfordringer.  Hver bruker kan sende en utfordring til alle andre brukere.  Så er det opp til resten av brukerne å svare på utfordringen gjennom et videoinnlegg på maks ett minutt. 

Rent praktisk fungerer Lavo-appen på den måten at enhver registrert bruker kan publisere en utfordring til alle registrerte brukere. Så er det opp til resten av brukerne å svare på utfordringen gjennom et videoinnlegg på maks ett minutt. Basert på popularitet, antall responser og visninger skal inntektene fordeles etter en forhåndsavtalt fordelingsnøkkel.