Magnus Carlsen risikerer en bot på opptil en halv million kroner etter at han droppet den obligatoriske pressekonferansen etter nattens parti i sjakk-VM.

Carlsen med hvite brikker tapte overraskende det åttende partiet i sjakk-VM mot Sergej Karjakin natt til tirsdag og nordmannen var i alt annet enn godt humør etter tapet.

Først gikk han rett forbi alle journalistene i intervjusonen før han satte seg ned for å delta på den obligatoriske pressekonferansen.

Der ble han sittende alene i noen minutter fordi Karjakin var opptatt med å svare på spørsmål fra pressen. Carlsen likte ikke ventingen og reiste seg opp og stormet vekk fra pressekonferansen før den i det hele tatt var i gang. Det kan koste ham dyrt.

Ti prosent av premiepengene
Reglementet sier at hvis en spiller ikke møter opp til pressekonferanse, som er et av de obligatoriske arrangementene i VM, skal de straffes med en bot på ti prosent av premiepengene. Det skriver NRK.

Premiepengene er på totalt én million euro som fordeles mellom spillerne. Det betyr at Carlsen kan få en bot på over en halv million kroner dersom han vinner VM.

Spørsmålet er om 25-åringen slipper bot fordi han i realiteten møtte opp til pressekonferansen til tross for at han forlot den før den var i gang.

NRK skriver at arrangøren og Det internasjonale sjakkforbundet satt i møter om episoden natt til tirsdag.