Tidligere Miramax-sjef Mike Lang rykker opp i Discovery-systemet og tiltrer i stillingen som President, International Development, Digital and Discovery Nordics. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Det betyr at han får det overordnede ansvaret for Discovery i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Samtidig vil han fortsette å lede arbeidet med Discovery Networks Internationals digitale satsing i markedene utenfor USA.

Harald Strømme beholder stillingen som sjef for Dscovery Neworks i Norge og Sverige, og vil fremover rapportere til Lang.

Mike Lang har jobbet i Discovery Communications siden april.

- På bare seks måneder har Mike allerede rukket å tilføre selskapet betydelig ny verdi, for eksempel ved å lande avtalen med strømmeteknologileverandøren BAMTech. Han er en visjonær og en strategisk anlagt leder, egenskaper som er viktige i hans arbeid med å åpne opp nye forretningsmuligheter for oss i det nordiske markedet, sier administrerende direktør David Zaslav i Discovery Communications.

Mike Lang har tidligere vært sjef for film- og tv-produksjonsselskapet Miramax. Han har også ledet forretningsutviklingen hos Fox Entertainment, hvor han blant annet var med på å skape on-demand-suksessen Hulu. I tillegg har han bakgrunn fra The Walt Disney Company.

Mike Lang var først ansatt i Discovery som Executive Vice President of International Development & Digital. Han vil fortsatt rapportere til Jean-Briac Perrette, President and CEO, Discovery Networks International.