Nylig ble det kjent at Jon Almaas gir seg som programleder i «Nytt på Nytt» etter nyttår, og går samtidig fra NRK til TVNorge. Etter det Kampanje forstår er det trolig at Almaas vil få en sentral rolle når Discovery-sjefene skal forene kreftene i underholdningsavdelingen med kollegene i den raskt voksende sportsavdelingen. Det verserer spekulasjoner om at Almaas vil få i oppdrag med å lede kveldsshow fra OL i 2018 og at han også kan bli trukket inn når Discovery vil sette sammen et sports- og underholdningstilbud i helgene. Dette er ikke blitt bekreftet av verken Almaas eller Discovery.

Les også egen sak: Slik blir fotballen på TVNorge-kanalene

Les også: TV 2 om fotballtapet: - Vi er ikke bitre (abonnement)

- Blir stadig viktigere
Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu presiserer overfor Kampanje at Jon Almaas kan bli aktuell for oppgaver i Discoverys satsing på sport og humor, men påpeker at ingenting er avgjort så langt.

- Det er ingen tvil om at jeg kunne ønske meg at han skal jobbe med sport, men det er det Jon selv og programdirektør Eivind Landsverk som tar stilling til. Vi skal ta posisjonen som brobygger mellom sport og underholdning. Programdirektør Eivind Landsverk og jeg snakker hele tiden om hvordan vi skal utvikle gode konsepter sammen og ettersom vi kjøper stadig flere sportsrettigheter, så blir dette samarbeidet stadig viktigere. Programmene må bidra til å løfte Disoverys andeler og gjerne i helgene. Vi har ingen satsinger i helgeunderholdningen fredag og lørdag, så det kan hende at vi kan gjøre noe mer disse dagene, forteller Aalbu.

Les også: Slik skal Discovery bygge bro mellom sport og humor

I løpet av 2016 har han og Discovery hentet inn ni nye ansatte til sportsavdelingen, som nå teller 15 ansatte. Blant de nyansatte de siste par årene har blant annet disse fått Discovery som ny arbeidsgiver: Carsten Skjelbreid gikk fra TV 2,   Dagbladets sportssjef Lars Hojem KvamErling Finsrud fra TV 2 til stillingen som innholdssjef, Trine Fjellberg Falnes fra TV 2 til jobben som digitalstrateg i Discovery, sportskommentator Asbjørn Myrhe fra TV 2 til Discovery og sportsanker Susanne Wergeland fra TV 2.

Les også: Almaas gir seg i «Nytt på nytt» - går til TVNorge

- Skal bygge opp talenter
Jan-Erik Aalbu planlegger å hente inn flere.

- Absolutt. Vi skal ansette flere kjente og erfarne tv-folk, slik at vår satsing fungerer fra dag én, og vi skal bygge opp talenter til å bli nye profiler.  Med all respekt den utmerkede jobben TV 2 og deres profiler har utført, når folk skrur på tv-skjermen 1. april for å se på norsk fotball, så kan det ikke være de samme ansiktene de har sett på TV 2 som dukker opp igjen. Men vi har hentet og kommer godt mulig til å hente flere folk fra TV 2 og NRK. De har tross alt utdannet mange dyktige folk de siste årene, som også kan gjøre en god jobb for oss, slår sportsdirektøren fast.

Får jobbhenvendelser hver dag
Fortsatt er det romslig i sportsavdelingen, men bemanningen har vokst betydelig siden 2014.

- Da vi kjøpte rettighetene til EM-kvalfiseringen for to år siden, så var vi to personer som jobbet med sport.  Nå er vi 15 personer og vi skal være 20-25 fast ansatte i sportsavdelingen når vi er ferdig rigget til vår satsing på fotball og OL. I tillegg vil et stort antall frilansere jobbe for oss. De vi ansetter er folk med bred kompetanse, det vil si folk som kan jobbe med både fotball og OL.

- Er det mange som ringer og spør om jobb?

- Jeg får utallige mailer og telefonhenvendelser og det synes vi er veldig hyggelig. Det skjer daglig. Det forteller at vi sitter på attraktive sportsrettigheter.

- Er det noen av dem som har ringt som har fått jobb?

- Ja, det har skjedd. Jeg kan også fortelle at det var jeg som ringte til Carstein Skjelbreid, som da jobbet i TV 2. Da trengte vi en programleder til fotballsatsingen. Jeg ringte ham under OL i Sotsji i februar 2014, hvor han var programleder. Jeg kjente ham fra min tid i Vålerenga, og halvannen uke etter vår samtale ble han ansatt.  Hvis jeg har lyst til å ansette noen, og kanskje tror det er umulig, så skal det ikke være uprøvd.

- Ingen er større enn produktet
- Hvilke typer sportsmedarbeidere ser du etter?

- Dette handler om å bygge et lag som kan jobbe sammen, vi gjør det samme som når man bygger et fotballag eller hoppteam. Vi skal finne komplementære ferdigheter.  Den aller beste i TV 2, NRK eller Viasat kan være dyktig,  men kan mangle egenskaper som er viktige på et lag. Folk må være med og dra i samme retning. Min jobb er helt lik jobben til en sportslig trener, uansett idrett.

- Ikke plass til store egoer?

- Nei, her er ingen større enn produktet.  Men vi ønsker at folk er fremoverlente og har sterke meninger.

Les mer: Discovery får ny digitalsjef - henter fra TV 2

Les mer: Discovery kupper TV 2-profil