Satellitt-problemer satte sinnene i kok hos tv-seerne under storkampen mellom Liverpool og Tottenham i ligacupens fjerde runde tirsdag kveld. Kampen gikk i svart i rundt 25 minutter i går, men til tross for teknisk krøll, fulgte i snitt 140.000 seere oppgjøret på Anfield.

Det er ny rekord for den Discovery-eide kanalen Eurosport Norge. På det meste hadde kampen 191.000 seere. Den gamle rekorden for Eurosport Norge var på 131.000, som ble satt under treningskampen Estland - Norge i mars.

- Beklager på det sterkeste
En feil på satellittsystemet gjorde at hele Europa var uten signal fra ligacupkampen mellom Liverpool og Tottenham i går kveld.  Problemene oppstod da satellittlinken hos produsenten på arenaen gikk ned, noe som førte til svarte skjermer for alle kringkastere som henter ned bildene fra satellitt. Seerne ble fly forbannet og i en periode kokte det i sosiale medier.

Les også: Toppkamp ble mareritt for Eurosport Norge

- Vi er ekstremt glade for å kunne sende toppkamper fra England på åpen tv, det er i tråd med vår «fotball til folket»-strategi. Så er det selvfølgelig veldig dumt at vi opplever tekniske problemer når vi går på lufta, det beklager vi på det sterkeste. Feilen lå imidlertid ikke hos oss, her var hele Europa rammet, så jeg håper folk tilgir den flausen og skrur på igjen i kveld når vi sender gigantoppgjøret mellom Manchester United og Manchester City klokken 20.45, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks i en pressemelding.

- Skal bli Norges viktigste sportsbrand
Han er fornøyd med seertallene.

- Det positive er at hele 140.000 valgte å bli på kanalen, noe som er ny rekord for Eurosport Norge. Vårt mål er å bygge Eurosport til å bli Norges viktigste sportsbrand, og disse tallene viser at kanalen begynner å få fotfeste, sier han.

Discovery kjøpte nylig rettighetene til ligacupen Championship-ligaen.

Vi har fått på plass engelsk ligacup og Championship, og om et halvt år braker det løs med Tippeligaen på Eurosport. Vi bygger stein på stein og lærer hele tiden, sier Aalbu.

Les mer: Discovery kjøper engelsk fotball