TV 2s nye direktesendte humorshow «Live på direkten» åpnet med 253.000 seere sent i august. Et par uker senere var seertallet nede i 175.000 seere.

Nå flytter TV 2 programmet én time senere på kvelden, fra 21.40 til 22.40.

- Dette er det overhodet ingen dramatikk i, mindre justeringer i sendeskjema gjøres fra tid til annen, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Den svenske krimserien «Beck» tar Einar Tørnquist og John Brungots tidligere plassering 21.40 på torsdager, før «Frikjent» rykker inn senere i måneden.

- Å programsette nye humorkonsepter kan være utfordrende, og vi mener at «Live på direkten» vil fungere bedre senere på kvelden enn det har vært sendt så langt. Programmet har et distinkt «late night show»-uttrykk, i samme kategori som flere amerikanske aktualitetsbaserte sketsjeserier og humortalkshows. Vi er av den oppfatning at «Live på direkten» vil treffe den kommersielle målgruppen 20-49 bedre i sen primetime kl. 22.40 enn det har gjort hittil kl. 21.40. John Brungot og Einar Tørnquist skal uansett fortsette å gi oss leken og uforutsigbar aktualitetshumor på torsdagene framover.

«Live på direkten» har i snitt en total screen rating på 388.000 per episode ifølge TV 2.