Bare timer før rundt én million nordmenn setter seg ned for å få med seg ukens «Nytt på nytt» på NRK1, slik de har gjort i 17 år, kommer sjokkbeskjeden om at programleder gjennom alle disse årene, Jon Almaas, gir seg etter nyttår. Det var Se og Hør som var først ute med nyheten i dag.

Almaas melder overgang til TVNorge, mens Bård Tufte Johansen går motsatt vei, og blir ny programleder i «Nytt på nytt».

- Vi synes at det er trist at Jon Almaas forlater «Nytt på nytt» og NRK. Men han har gjort en kjempejobb i mange, mange år og jeg har forståelse for at han ønsker å gjøre noe annet, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK til Kampanje.

Les mer: - Forsøkte å overtale Almaas til å fortsette

Les også: Almaas gir seg i «Nytt på nytt» - går til TVNorge

- Tap for NRK
Mangeårig TV 2-direktør, nå daglig leder i YouTube-nettverket Nordic Screens, Nils Ketil Andresen, kjenner tv-markedet godt. Han er ikke i tvil om at dagens nyhet er et tap for NRK.

- I utgangspunktet er det en veldig kjent merkevare som forlater NRK. Det er i utgangspunktet et tap for dem. Jeg kan ikke tro noe annet, sier han til Kampanje.

Likevel vil han ikke erklære dette for begynnelsen på slutten for det som fortsatt er Norges mest populære tv-program.

- Programmet er såpass godt etablert og jeg tror ikke man skal være redd for å fornye seg litt.

- Hva tror du har fristet Almaas til TVNorge?

- Penger.

- Kommer til å stå seg bra
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat vil heller ikke spå programmets undergang med programlederbyttet.

- Det er vanskelig å være helt bombastisk, men jeg tror Bård Tufte har et såpass godt kjent og anerkjent navn, at med litt innkjøring så kommer de til å opprettholde seertallet. De har et apparat rundt som gjør at det fortsatt kommer til å stå seg bra, sier Wiberg til Kampanje.

Han mener TVNorge har sikret seg et av Norges aller største tv-navn.

- Han er soleklart på topp tre-lista. Men Bård Tufte Johansen er ikke et dårlig valg som erstatter, han er også på den lista.

Bård Tufte Johansen har i ettermiddag kommentert nyheten på sin egen Facebook-side.

«Da er katta ute av sekken. Jeg fikk ikke jobben som rådmann i Hordaland, men en skikkelig utfordring dette tross alt. Da Zacharias(14) fikk høre jeg skulle lede Nytt på Nytt ble han først litt stolt så stille og alvorlig før han sa "Jon er veldig veldig flink da papp" Det har han rett i. Heldigvis er det en skikkelig proff gjeng der oppe og Jon skal gi meg sine beste råd,» skriver Johansen.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Slutter: Pernille Sørensen og Johan Golden får en ny mann i midten når Bård Tufte Johansen tar over Jon Almaas' plass i panelet etter nyttår. Foto: NRK.

Holder kortene tett til brystet
Almaas har vært den store fredagskongen på NRK, men det er usikkert om han får beholde den tittelen på TVNorge.

- Jeg er usikker. Det er ingenting som tyder på at TVNorge har tenkt å satse mer på helgeunderholdning, men han kan forsterke noe i primetime på hverdager, sier Wiberg.

- Du mener dette er vinn-vinn?

- Egentlig tror jeg begge parter er godt fornøyde.

Discovery vil foreløpig ikke røpe hva Almaas skal gjøre på TVNorge.

- Vi har et par ideer om hva Jon Almaas skal jobbe med og det skal vi gå ut med etter hvert, sier programdirektør Eivind Landsverk i Discovery til Kampanje.