Den amerikanske telegiganten AT&T sluker mediekonsernet Time Warner for flere hundre milliarder kroner, blant annet for å lansere en konkurrent til Netflix. AT&T er verdens største telekonsern og så langt sist ut av de amerikanske teleselskapene som har utvist appetitt for medier.

Tidligere har tv-distributøren Comcast kjøpt NBC Universal og Verizon kjøpt Yahoo og AOL. Nå er det altså Time Warner som får ny eier, 16 år etter at selskapet fusjonerte med AOL i det som mange kaller historiens dårligste kjøp noensinne.

Les mer: AT&T kjøper Time Warner

- Har vekstproblemer
Analytiker i Handelsbanken, Rasmus Engberg, er ikke så sikker på om det går bra denne gangen heller.

- Er ikke dette noe som skjer hvert femte år og så taper de tonnevis av penger. Jeg tror det reflekterer teleselskapenes vekstproblemer og at selskapene genererer mye kontanter, sier Engberg til Kampanje.

Han mener slike oppkjøp som regel ender i tårer og viser til hva som skjedde da Telenor eide C More og spanske Telefonica eide Endemol.

Kan kjøpe C More
Oppkjøpet på det amerikanske markedet er avhengig av godkjenning fra de amerikanske myndighetene og tilsyn, men uansett hva utfallet blir er ikke Engberg sikker på om vi vil se en tilsvarende utvikling i Norden med selskaper som Telia, Telenor og TDC.

- Telenor har vært i medier og har for det meste kommet seg ut, mens TDC har for mye gjeld samtidig som de har en veldig fokusert strategi på ikke å gjøre for store og ville saker, sier han.

Den eneste som dermed seiler opp som en mulig kandidat til å kaste seg på utviklingen i USA er svenske Telia.

- Men de skylder amerikanske myndigheter 12 milliarder kroner og jeg tviler på om de har pengene som skal til for å gjøre noe massivt som å kjøpe MTG, kanskje har de C More som en target, sier han.