Klokken 10.00 i dag legger regjeringen frem statsbudsjettet for 2017. Det vil bli uten kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Statsråden skal istedenfor innlede på en konferanse om tro og idrett i Vatikanet.

Les mer her: Helleland dropper budsjett-presentasjon

Det reagerer tidligere kulturministre sterkt på, skriver Dagbladet som har snakket med flere av dem.

- Helleland er tydeligvis ikke spesielt stolt over eget budsjett, siden hun ikke vil presentere det og stå i en pressekonferanse der hun må ta imot kritiske spørsmål, sier tidligere kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Også Ellen Horn og Anniken Huitfeldt, begge tidligere kulturministre fra Ap, stiller seg bak Tajik.

- Bakgrunnen for at jeg reiser til Vatikanstaten er den invitasjonen Norge har fått, om å bidra i arbeidet om å forsterke FNs bærekraftsmål, og ikke minst å fortelle vår stolte likestillingshistorie om hvor viktig det er at jenter får mulighet til å delta i idrett, sier Helleland til Dagbladet om valget.