631.000 seere så premieren av «Frikjent» på TV 2 i går kveld. Det er på linje med premieren på første sesong som hadde 660.000 seere.

Andelen ble på 40,2 prosent blant alle seere over 12 år. Det er noe høyere enn forrige sesongpremiere som hadde en andel på 38,8 prosent.

- Jeg mener at vi har laget en enda bedre sesong to, og derfor er det veldig gledelig at seerne velger å være med på historien videre. Bak denne produksjonen står mange av aller beste folkene i bransjen med produksjonsselskapet Miso Norge i spissen. Alle som har jobbet med denne serien, fortjener all mulig ros i dag. Vi er stolte av å kunne presentere slikt kvalitetsdrama, sier dramasjef Christopher Haug i TV 2.

TV 2: - Inspirerende
«Frikjent» endte med et snitt på 850.000 seere i såkalt Total Screen Rating for hele første sesong. Disse tallene inkluderer opptak, reprise og TV 2 Sumo.

- Dette er en strålende start for «Frikjent» og når vi i ukene som kommer får tallene for opptak, repriser og TV 2 Sumo, skulle det ikke forundre oss om dette blir en like stor suksess som sesong én. «Frikjent» er et strålende eksempel på at norsk høykvalitets-drama står sterkt blant seerne. Drama er et viktig satsingsområde for oss i TV 2 både nå og i tiden fremover, og da er det inspirerende å se at «Frikjent» leverer så sterke tall og stort engasjement, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

TV3-drama mistet seere
I forkant av «Frikjent»-premieren har TV 2 fått kritikk fra TV3 for å sette opp «Frikjent» i direkte konkurranse med deres dramasatsing «Aber Bergen». Dermed brytes fredsavtalen tv-kanalene har hatt rundt norsk tv-drama.

Les mer: - Synd om TV 2 og TV3 spenner ben på seg selv

Resultatet etter første runde er et fall på rundt 30.000 seere for «Aber Bergen». Gårsdagens episode samlet kun 60.000 seere. Total Screen Rating for denne serien ligger på rundt 200.000 så langt i år.

- Vi får bare gratulere TV 2 med gode seertall. Vi appellerte til TV 2 om at de skulle flytte, men de valgte heller å fremskynde «Frikjent» så flere episoder enn først antatt går rett mot «Aber Bergen». Vi gjør i hvert fall vårt for at seerne kan se «Aber Bergen» når de vil. «Aber Bergen» har fått gode anmeldelser og har blitt godt tatt imot av alle andre enn TV 2, så vi håper at seerne våre fortsetter å velge «Aber Bergen» når de selv vil, sier programdirektør Andreas Bakka Hjertø i TV3.