En norsk statsborger bosatt i utlandet er siktet for å ha ringt inn bombetruslene mot TV 2 i september.

- Det dreier seg om en norsk mann som bor relativt permanent i utlandet. Noen pågripelse er ikke nært forestående, sier politiadvokat Sigrid Sulland til Bergens Tidende.

Les også: TV 2 evakuerte etter bombetrusler

Mannen kobles til truslene mot TV 2s lokaler i Bergen gjennom telefonnummeret de ble ringt inn fra. Den første bombetrusselen kom til Bergen klokken 15.40 5. september. Deretter kom tilsvarende trussel mot Oslo.

Rundt 900 personer ble rammet da lokalene TV 2 i de to byene måtte evakueres som følge av bombetruslene. Etter en times tid kunne evakueringen opphøre. Politiet konkluderte med at det dreide seg om tomme trusler.

Oslo-politiet har ikke besvart BTs henvendelser om saken.