Så er det klart. Verdens største strømme-tv-tjeneste, Netflix, har bestilt første sesong av den skandinaviske thrilleren «The Rain». Spekulasjonene har gått lenge i bransjen om ikke Netflix nå er i gang med å produsere en original og egen dramaserie i Skandinavia og i en pressemelding onsdag morgen slås det fast.

Det er tv-produksjonsselskapet Miso Film, som står bak «Frikjent», «Those Who Kill», «Dicte» og «1864»  som har fått oppdraget med å produsere serien.

- The Rain er en historie om ansvar og om overlevelse handler om individet eller gruppen. Det er en historie om menneskelighet og hva som definerer oss som mennesker. I tillegg handler det om å oppleve alt for første gang, i en verden hvor ingen forteller deg hvordan du skal reagere. Kjærlighet, hat, tristhet, glede og håp, sier Jannik Tai Mosholt.

Biologisk katastrofe
Den nye Netflix-serien starter i katastrofesjangeren. Ti år etter at et brutalt virus har utslettet mesteparten av Skandinavias befolkning legger to unge søsken ut på en søken etter sikkerhet. Farens notatblokk om viruset og farene ved denne nye verden er det eneste hjelpemiddelet de har med seg når de slutter seg til en gruppe unge overlevende. Mens de står ovenfor alvorlige farer, finner gruppen ut at den største trusselen ikke kommer utenfor – den kommer innenfra.

- Jeg er interessert i å finne ut hva vi mennesker vil gjøre dersom sivilisasjonen, slik vi kjenner den, forsvinner. I tillegg ønsker jeg å se det gjennom ungdommens øyne – de som er for unge til å forstå det som skjer når alt og alle rundt dem forsvinner, og som dermed må finne ut hvem de er og hvem de skal bli på egenhånd, sier Jannik Tai Mosholt.

Stod bak «Frikjent»
Det ble dermed danske Miso som fikk oppdraget med å produsere den første Netflix-serien i Skandinavia. 

- Miso Film er ekstremt stolte over å produsere den første Netflix Original-serien i Skandinavia. Vi har fokusert på high-end-dramaserier siden vi startet selskapet i 2004, og samarbeidet med Netflix på The Rain representerer en ny milepæl for selskapet vårt, sier Peter Bose, produsent og administrerende direktør i Miso Film.

Miso er også tilstede på det norske produksjonsmarkedet der selskapet blant annet har produsert Frikjent, der sesong to har premiere denne uken på TV 2. 

- Vi er glade for å jobbe med Miso. De har vært gode bidragsytere til økningen av skandinavisk tv de siste årene, sier Erik Barmack, sjef for internasjonale Netflix Originals-serier. 

Serien har en planlagt premiere i 2018.