Modern Times Group (MTG) og National Football League (NFL) har signert en ny femårsavtale som betyr MTG kan sende alt fram til Super Bowl-finalen i 2022.

MTGs tv-kanaler og Viaplay beholder dermed alle rettighetene til NFL i Norge, Sverige, Danmark og Finland de neste fem årene, etter at partene ble enige om å forlenge - og forbedre - den eksisterende avtalen.

Administrerende direktør i Viasat, Vegard Drogseth, er fornøyd.

- Den nye avtalen er en touchdown for norske NFL-fans. NFL har en lojal fanskare i Norge og er en av verdens mest populære ligaer, i tillegg er Super Bowl en underholdningsbegivenhet av enorm interesse. Vi gleder oss stort over fornyede rettigheter, og at vi kan styrke vårt NFL-produkt med kanalen NFL Network, sier han i en pressemelding.

Michael Markovich, administrerende direktør i NFL for International Media & Business Development, kommenterer avtalen slik:

- MTG er både en fantastisk kringkastingspartner i Norden, og en progressiv og god partner på et globalt plan. Fans av NFL i Norden er svært digitaliserte, så det er naturlig at vi ønsker å tilby innholdet vårt på flere enheter. Ved å kombinere MTGs brede nedslagsfelt gjennom tradisjonell TV og strømmetjenester med NFLs Game Pass-tilbud sørger vi for at fans i Norden nå kommer tettere på amerikansk fotball enn noen gang tidligere.

Som NFLs nordiske mediepartner får mediehuset MTG også tilgang til kanalen NFL Network, en 24-timers kanal med adgang til alt bak scenen i NFL-sirkuset. Kanalen, som allerede er å finne i 70 millioner amerikanske husholdninger, vil vise speiderprogrammer, NFL Draft, treningsleirer og mer, fra sesongoppkjøringen til og med Super Bowl.