Det var lite å glede seg over for Medie-Norge da Høyre-Frp-regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett for 2017 i dag.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland foreslår å kutte pressestøtten, fra 313 millioner kroner i år til 303 millioner neste. Det tilsvarer en nedgang på 3,1 prosent.

- Det er skuffende at kulturministeren nok en gang kutter i pressestøtten. Hun er godt kjent med hvor tøffe tider det er i bransjen. Nå trenger mediehusene forutsigbarhet, men dette har hun valgt å se bort fra, sier Tove Nedreberg, styreleder i MBL.

Les mer: Kutter støtten til avisene med ti millioner

Samtidig vil regjeringen fryse NRK-lisensen på dagens nivå, som er på 2.577 kroner, til tross for at kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ba om en økning på 30 kroner.

- Jeg er svært overrasket over at regjeringen foreslår null, gitt at Stortinget for så kort tid siden som i mars i år ga et veldig tydelig styringssignal, der flertallet i Stortinget sa at NRK bør få dekket lønns- og prisvekst og de sa også at NRKs finansiering må avklares for et lengre tidsrom. Det er klart at vi la det til grunn for våre planer, så det blir veldig krevende å styre en institusjon for oss som ikke kan legge til grunn de styringssignalene vi har fått, sier Eriksen til Kampanje.

Les mer: NRK får ingenting av regjeringen

Geir Bekkevold, mediepolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti (KrF), er sterkt kritisk til regjeringens mediepolitikk.

- Dette gjør de kun fordi det står i regjeringsplattformen, ikke fordi det finnes noe saklig begrunnelse for det, sier Bekkevold til Kampanje.

- Jeg er skuffet over kutt i pressestøtten og lisensfrys betyr en reell nedgang i NRK sine inntekter, sier han.

- Vil dere prioritere disse sakene i budsjettforandlingene?

- Vi har ikke begynt den diskusjonen enda, men jeg vil i hvert fall løfte det frem for min gruppe.

I fjor varslet støttepartiene omkamp om lisensen etter at regjeringen valgte å innvilge en økning på 25 kroner, langt mindre enn de 70 kronene NRK hadde bedt om. Men partiene fikk ikke gjennomslag i forhandlingene og lisensøkningen ble stående på 25 kroner.

Les mer: NRK får ikke mer lisenspenger