I januar skrev Kampanje at Schibsted ga studentene ved Handelshøyskolen BI fri tilgang til Aftenposten og Schibsteds tre regionsaviser via skolens trådløse nettverk. Det skjedde i samarbeid med studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo og revisjon- og rådgivningselskapet BDO.

Satsingen nådde helt til finalen i årets Mediepris, i kategorien Mediekreativitet, og ble fredag belønnet med sølv. Gullet gikk til SMFB Engine og Diadora «Bright Delivery».

Siden årsskiftet har over 75 prosent av studentene på BI Oslo aktivert sponsorfinansiert tilgang til Schibsteds nettaviser etter en pilot-lansering tidligere i år. Nå utvides studentkonseptet til seks nye skoler, med tre sponsorer på laget, BDO, KPMG og Adlibris. Til sammen 40.000 studenter vil nå få fri tilgang flere av Schibsteds aviser. Det er Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. På trappene er også en lansering på den åttende skolen, NTNU i Trondheim. Med NTNU på plass vil Schibsted og partner nå 70.000 studenter.

Les også: Derfor gir Schibsted studentene gratis nyhetstilgang

Gjennom samarbeidet med studentforeningen og Schibsted får partnere tilgang til en rekke kommunikasjonskanaler, som gir de en mulighet til å posisjonere seg mot studentene. Schibsted kan blant annet gjennom konseptet tilby en IP-styrt målgruppe til sine annonsører med god treffsikkerhet.

- Samarbeidet med Schibsted og BI er innovativt, og dette konseptet er en utradisjonell måte å komme i kontakt med studentene på. Vi ser etter kandidater som er oppdaterte i nyhetsbildet, utover skolekunnskap alene. Det er derfor en glede for oss å kunne tilby studentene tilgang på noen av landets største aviser, sier administrerende direktør i BDO, Trond-Morten Lindberg, i en pressemelding.

- Det som begynte som en spennende test av nye partnerskap og distribusjonskanaler mot en viktig målgruppe er nå blitt et etablert produkt der Schibsted kan tilby målgruppeannonsering med veldig god treffsikkerhet, sier forretningsutvikler i Innovasjon Annonsemarked i Schibsted, Birgitte Refvem.

Produktsjef for brukermarked i Schibsted Schibsted Norge Abonnementsmedia, Ninni Høver, mener avisene leverer verdier til partnerne ved å skape unike kanaler mot en viktig målgruppe.

- Samtidig bygger vi selv produktkjennskap og lesevaner. Resultatene fra piloten er nok en bekreftelse på at innholdet vårt har relevans hos unge målgrupper, sier Høver.

Les også: Slik vil de unge ha nyhetene servert