Som Kampanje kunne omtale tidligere i dag er bladet Henne i ferd med å forsvinne fra markedet. 22 år etter at Ellen Arnstad grunnla bladet velger Aller Media nå å legge ned tittelen.

Arnstad satt som redaktør for Henne til 2012 og er i dag printansvarlig i Aller Media.

Les mer: Aller legger ned Henne

- Vi vurderer fortløpende den totale porteføljen i Aller Media, og følger tett hvor målgruppene til enhver tid beveger seg. Alle vet at mediebransjen er i store endringer, og det betyr at vi må tenke nytt både i forhold til merkevarer og hvordan vi skal nå våre målgrupper på en optimal måte, sier Arnstad til Kampanje.

Hun forteller at fokuset nå er på å styrke KK som merkevare.

- I det vi legger ned kvinnemagasinet Henne på papir, styrker vi samtidig KK-universet gjennom en ytterligere satsning på KK.no som Norges ledende nettsted for kvinner. Blant annet så skal redaktør for Henne, Benedicte Wessel-Holst, styrke KK.no redaksjonen med sin verdifulle Henne-kompetanse.

- Du var selv med å starte Henne, er det ekstra vemodig for deg å være med på å legge det ned?

- Henne var et eventyr i mange år og representerte noe helt nytt i mediemarkedet da det ble lansert 8. mars i 1994. Jeg gikk av som sjefredaktør i 2011. Som gründer la jeg vekt på nettopp kombinasjonen av gode reportasjer, mote og livsstilsstoff for den norske kvinnen. Det har gledet mange kvinner i mer enn 22 år, men med endrede medievaner så er vi nødt til å tilpasse oss forbrukeren gjennom å styrke, berike og fokusere på de kanalene målgruppen til enhver tid er i. Gjennom satsningen på KK.no, så gjør vi nettopp det.

Hun bekrefter at Henne forsvinner som merkevare, også på nett.

- Aller Media har fortsatt sterke merkevarer på papir som treffer kvinner som målgruppe med titler som KK, Allers og Se og Hør, i tillegg til at vi jobber med event og reiser mot den samme målgruppen. Den sterke digitale posisjonen til konsernet, gjør at vi når mer enn 1 million kvinner hver uke, og det å satse på kvinner vil vi fortsette med - og der har vi store ambisjoner!

Henne har vært av de minste bladene i segmentet med 72.000 lesere ved forrige opptelling i september. Det er 7000 færre enn for ett år siden. Opplaget i 2015 var på 28.853. Det var en vekst på 5,8 prosent fra året før, men på halvparten så mange utgivelser. I 2015 ble nemlig antall utgivelser halverte fra åtte til fire.

For ti år siden hadde bladet et opplag på 48.000.

Aller har fortsatt det største bladet i kvinnesegmentet med KK, som har 180.000 lesere.

Les også: Se og Hør raser ned fra lesertoppen - her er magasintallene