Matkanalen har fått med seg Line Verndal og Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank Von Helvete som nye programledere. Verndal skal led et program om kaffe

- Jeg gleder meg veldig til å reise til Brasil og Columbia for å lage programmer om kaffe med Matkanalen og Norges fremste eksperter på kaffe. Det er jo en drømmejobb. Jeg er dessuten mer enn gjennomsnittlig opptatt av kaffe, så jeg ser frem til å lære mer om hele prosessen, sier Line Verndal i en melding.

Hans-Erik Dyvik Husby vil lede et program der han skal ut på en kulinarisk oppdagelsesreise til lokalmatprodusenter i Norge i serien «Selvgjort er velgjort».

- Det å få smake på alle herligheter som trylles frem i hver en krik og krok i Norges land, fra honning til skinke er noe jeg ikke skal ha mye for å gjøre, sier Hank.

Andre nyheter på Matkanalen er bloggeren Fru Timian, Ingvill Måkestad Bovim og nye programmer med matblogger Trine Sandberg.

- Egenproduksjoner er en sentral del av det vår nisjekanal skal vise frem. Kanalens innhold er likefullt fortsatt dominert av internasjonalt innhold, og over 50 titler har vært på lufte på kanalen i løpet av året. Det er mange BBC-serier, men også mye innhold fra Sverige, Australia og nå også Sør-Afrika, sier Lindøe. Kanalen har vært nær utsolgt i august og september, slik at seervekst nå blir viktig for å ta unna og vokse videre, sier kanalens daglige leder Øivind Lindøe.

Matkanalen er en uavhengig tv-kanal som ble lansert i desember i fjor.