- Følelsen er veldig god. Jeg tror vi har veldig mye bra å slå fra oss med, sier MTGs tv-sjef Morten Micalsen etter at han har lagt alle høstens kort på bordet foran annonsører, mediebyråtopper og pressefolk.

MTG er full av selvtillit etter å ha hatt vekst i seks av åtte måneder så langt i år. Kanalgruppen var også den som mistet færrest seere under TV 2s OL-fest i august.

- Vi skal slå oss selv. Det er det vi konsentrerer oss om og det vi skal gjøre, fortsetter Micalsen.

- Aldri hatt en bedre meny
Kanalgruppen fikk for alvor ny vind i seilene i fjor høst, og ble også det eneste kommersielle tv-huset som kunne vise til vekst i hele 2015. I september i fjor fikk hele kanalgruppen en andel på 8,2 prosent av seerne over 12 år, og det er denne andelen MTG må slå for å få en virkelig god start på årets tv-høst.

- Det er et vanskelig tv-marked, men jeg kan med trygghet si at det aldri har vært en bedre meny i TV3s historie. Utgangspunktet er helt fantastisk, så er resten avhengig av konkurransebildet, litt flaks og hvordan tv-seerne oppfører seg, legger MTG Norges administrerende direktør Trygve Rønningen til.

For å opprettholde veksten søker MTG mot stabilitet og forutsigbarhet i form av programmer som «Luksusfellen» og «Masterchef», nye sesonger av «Råskap» og «Lukket visning», for ikke å glemme deres aller største profil Eyvind Hellstrøm, som er tilbake i «Hellstrøms kjøkken». Heller ikke MTG snur opp ned på sendeskjemaet i høst. Bortsett fra når det kommer til klønete kjendiser. De har TV3 kvittet seg med.

- Jeg orker snart ikke flere programmer der jeg ser kjendiser på kjøkkenet gjøre noe de ikke kan, sa programdirektør Andreas Bakka Hjertø breialt fra scenen.

Les mer: Slik blir høsten på TV3

TV3-rekord står for fall
- Vi er ikke avhengige av å ha to-tre show som skal favne 700.000 seere. Vi satser på små til mellomstore konsepter som har levert på det nivået som er forventet og vel så det. Og vi har utnyttet mulighetene håndball og sporten har gitt oss til å bli oppdaget på nytt, sier Micalsen.

Slike muligheter blir det flere av i løpet av andre halvår. Håndballgutta satte ny TV3-rekord da over én million seere fulgte EM-kampen deres mot Tyskland i februrar i år. Det ligger an til ny seerrekord når håndballjentene skal i gang med EM i desember. I tillegg skal Cecilia Brækhus' aller første kamp på norsk jord sendes på TV3 i oktober.

- Ser dyrt ut, er billigere
Noen nye sjanser tar de imidlertid også på TV3. Et av dem er «Aber Bergen», en ny norsk dramaserie satt til advokatmiljøet i Bergen med Odd Magnus Williamson i hovedrollen.

Selv om drama går for å være noe av det dyreste man kan investere tv-budsjettene sine i, avviser Rønningen at de har tatt en stor økonomisk risiko på prosjektet.

- Det er veldig smart lagd og veldig bra håndverk fra de som har skapt serien. De har fått mye ut av pengene. Det tror jeg er nøkkelen. Vi er fem millioner mennesker i Norge, og det må vi ta innover oss når vi lager dramaproduksjoner. Det ser dyrt ut, og så er det kanskje litt billigere enn det ser ut, sier han.

- Det er ingen hemmelighet at tv-produksjonene nå presses på pris?

- Alle presses på pris overalt. Vi må bare finne smartere måter å gjøre det på og finansiere det på, sier Micalsen.

- Heller en god nummer tre
Samtidig tar MTG stadig nye steg digitalt og i august i år relanserte de den reklamefinansierte strømmetjenesten TV3 Play under det nye navnet Viafree. I underkant av 200.000 unike brukere har benyttet seg av tjenesten i de påfølgende to ukene. På et program som «Paradise Hotel» henter TV3 allerede rundt halvparten av seerne på nett.

- Mens media skriver om seertall på lineær-tv, er ikke vi fokusert på det. Vi trenger tv-seeren selv om han ser lineært på tv en onsdag kveld eller på Viafree. Hvis vi får til det, så er det ikke viktig om seertallet på TV3 går opp eller ned, det er summen som er det viktige, sier Micalsen.

- TV3 er fortsatt lillebror i tv-markedet?

- Vi har nådd den posisjonen som gjør at vi har en betydning. Vi har nådd det punktet at vi er tunga på vekstkålen, akkurat som det er i politikken.

- Er dere Krf eller Venstre?

- Vi er vel ikke akkurat Krf.

- Men det er bedre å være en god nummer tre, enn en dårlig nummer to, avslutter Rønningen.

Les også: TV3 pusser opp - lanserer ny logo