September ble en god måned for NRK som tar en samlet andel på 35,8 prosent med alle sine tv-kanaler, opp fra 34,2 prosent i samme måned i fjor.

NRK har suksess på flere fronter i høst, ikke minst i helgen der flaggskipet «Stjernekamp» har tatt en solid seier over «Skal vi danse» på lørdagskvelden. Forrige uke hadde «Nobel» premiere og viste at NRK fortsatt har et godt grep på dramapublikummet.

Les mer: 750.000 så Nobel

TV 2 taper i helgen
TV 2 går tilbake to prosentpoeng og avslutter september med en samlet andel på 26,4 prosent. Alle tallene er for seere over 12 år.

I tillegg til å tape lørdagskrigen mot NRK, har fredagsflaggskipet «Senkveld» falt ned på et seernivå TV 2 ikke har sett siden 2003.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra kanaldirektør Trond Kvernstrøm til denne saken.

Les mer: TV 2-flaggskip sliter med å holde på seerne

Les også: Ny nedtur for «Senkveld»

Discovery og MTG står fast
De kommersielle konkurrentene Discovery, med TVNorge i spissen, og MTG har en noe mindre tilbakegang. Discovery-kanalene tar en samlet andel på 19,8 prosent, ned fra 20,0 prosent i september i fjor. MTG-kanalene faller fra 8,3 til 8,0 prosent.

- September ble en fin måned for oss, vi er relativt stabile sammenlignet med i fjor, og kaprer nok en gang over 25 prosent av de kommersielle seerne. I tillegg fikk vi en drømmeavslutning på måneden, da vi natt til lørdag klarte å hale i land rettighetene til den engelske Championship-ligaen og ligacupen, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

MTG-sjef Morten Micalsen sier han er fornøyd med å ligge tilnærmet i vater.

- Vi holder oss stabile i en september måned som har vært preget av lav tv-seing, det er vi selvsagt godt fornøyde med. Vi ser at seertallene på egenproduksjonene våre øker, og med sportsbegivenheter som lørdagens Brækhus-kamp og Håndball-EM for kvinner i desember, har vi tro på at dette blir en god sesong for oss, sier Micalsen.

Fox Networks Group, som har kanalene Fox og National Geographic på det norske markedet, har en samlet andel på 1,9 prosent av markedet.