Tv-helgen bød på både gode og dårlige nyheter for TV 2. De gode nyhetene er at flere av programmene øker seertallene fra premierehelgen. «The Stream», som er TV 2s største nysatsing i høst, hadde 416.000 seere og en andel på 33 prosent i 12+. Det er 40.000 flere seere enn på første episode.

393.000 så «Det store spranget» på NRK1, det er en nedgang på 17.000 fra premieren. Andelen ble på 33,8 prosent.

Les også: 651.000 så Tyskland rundspille Norge

«Stjernekamp» øker forspranget
Også «Skal vi danse» øker på TV 2, fra 406.000 seere på premieren til 461.000 seere denne helgen. Andelen ble på 32,2 prosent. Her kommer imidlertid de dårlige nyhetene inn. Konkurrenten «Stjernekamp» hadde hele 777.000 seere og en andel på 51,9 prosent samtidig på NRK1. Dermed har avstanden mellom programmene økt betydelig fra 182.000 seere forrige helg til 316.000 denne helgen.

- Det er beintøff konkurranse på lørdagskvelden, det er utvilsomt. Vi er selvfølgelig glade for at «Skal vi danse» øker. Vi ser at avstanden er stor, men på en anne side har vi motsatt bilde på fredag hvor «The Stream» øker og konkurransen går tilbake, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

Det ser altså ut som om forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i Group M får rett i at TV 2 vil tape kampen mot «Stjernekamp» i høst.

- «Stjernekamp» er et veldig godt konsept og er hakket hvassere enn «Skal vi danse». Det er det perfekte programmet i denne tidsslotten. TV 2 har noen trofaste «Skal vi danse»-seere, men man sliter litt i motbakke, sa han til Kampanje forrige uke.

Les også: - Derfor taper TV 2 denne kampen

Ny nedtur for «Senkveld»
Fredag var også Thomas Numme og Harald Rønneberg tilbake med «Senkveld». 539.000 så sesongpremieren. Det ga en andel på 38,8 prosent. Seertallet er en solid nedtur fra fjorårets høstpremiere som trakk 779.000 seere.

TV 2s kommunikasjonssjef mener programmet likevel treffer godt og viser til at det er mest sett i målgruppen 20 til 49 år p fredag.

- Det er litt ned fra premieren sist høst, men «Hjelp Harald hjem» har vært e nkjempesuksess på TV2.no den siste uken og er et utmerket samspill mellom digitalt og tv, sier han.

- Men er ikke målet å øke tallene fra i fjor høst?

- Man ønsker alltid flest mulig seere og vi venter at førstegangsseingen vil gå opp i løpet av høsten.

I «Hjelp Harald hjem» vvar målet å få Rønneberg fra Volubilis i Marokko til Senkveld-premieren til studioet i Nydalen i tide uten penger, kun ved hjelp av internett og gode hjelpere. Ideen bak er utviklet av det ferske byrået Brunch Oslo.

Les mer: Try-utbrytere står bak Senkveld-kampanje

Mest sett denne helgen var «Nytt på nytt» med 854.000 seere og en andel på 58,7 prosent, etterfulgt av «Stjernekamp» på andre plass. «Side om side» runder av pallen med 715.000 seere.