Karianne Solbrække (43) blir nyhetsredaktør i TV 2 og sjef for Nyhetskanalen.

- I den nye organiseringen vil all nyhetsproduksjon foregå i TV 2 Nyhetskanalen, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Karianne Solbrække er i dag redaksjonssjef i «God morgen Norge».

- Vi gjør store endringer. Neste år blir Nyhetskanalen navet i Nyhetene, og skal stå for produksjonen av 18.30- og 21 Nyhetene, «God morgen Norge», «Været» og alt annet vi har av nyhets- og aktualitetsproduksjon, sier Årsæther.

Han sier TV 2 «må lage nyheter mer effektivt».

- Da er det naturlig at vi organiserer oss slik at Nyhetskanalen blir senteret for all tv-produksjon. Nyhetskanalen er en stor suksess og opplever heller ikke synkende tv-seing. Endringene trer i kraft ut på nyåret, men arbeidet med omorganiseringen starter umiddelbart. Karianne Solbrække starter som nyhetsredaktør allerede i dag, sier Årsæther.

Solbrække har jobbet mange år i TV 2 og var før hun ble sjef «God morgen Norge» vaktsjef på nettopp TV 2 Nyhetskanalen  og en meget profilert krimreporter.

- Karianne har gjort en meget god jobb med God Morgen Norge. Hun har også lang erfaring fra både 21 Nyhetene, valgsendinger og Nyhetskanalen. Jeg er glad for at hun tar denne utfordringen i en krevende tid, sier Årsæther.

Det nye redaktørkollegiet i TV 2 Nyhetene består fra i dag foruten Solbrække av; Vegard Jansen Hagen (sportsredaktør), Bård Espen Hansen (TV2.no-redaktør) og Jens Cornelius Knudsen (produksjonsredaktør).

Alle rapporterer til nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Som Kampanje skrev i går kveld, er det de store avdelingene som nyheter, sport og underholdning som må bære de store kuttene. Nyhetsavdelingen ble i dag informert om at det nå er 23 overtallige i avdelingen.

- Vi har tatt ut store kostnader gjennom en langt mer effektiv organisering. Dermed er vi med klar margin fortsatt landets største redaksjonelle miljø, foruten NRK. Vi kommer til å slå godt fra oss de neste årene. Hovedsendingene skal fortsatt sendes fra Bergen. Jeg har stor tro på at vi vil kunne løse den resterende overtalligheten med frivillighet, sier Jan Ove Årsæther.