I dag ble det viktigste allmøtet i TV 2s historie avholdt i Bergen. TV 2-sjef Olav Sandnes la frem hvordan kanalen skal kutte 350 millioner kroner frem mot 2020. På agendaen sto presentasjon av tallet på ansatte som er overflødige, presentasjon av den nye TV 2-organisasjonen og den nye TV 2-ledelsen.

Les mer: TV 2 kutter 177 årsverk 

Les mer: TV 2 tilbyr igjen alle ansatte sluttpakke

Mange stillinger ryker - legger ned Lørdagsmagasinet
Det ble tidlig formidlet at kanalen må kutte 177 årsverk. Det er flest som må gå i de største avdelingene. 64 har fått innvilget sluttpakker, hvilket betyr at 113 årsverk gjenstår før kabalen går opp for TV 2-ledelsen.

På pressekonferansen sa nyhets- og sporsredaktør Jan Ove Årsæther at kanalen totalt skal nebemanne med 50-60 årsverk. Flere kjente nyhetsprofiler har allerede fått innvilget sluttpakke. På spørsmål om hvor mange flere stillinger som ryker, sier han dette til Kampanje:

- Det skal kuttes 15 i sporten, 23 i nyhetene og 6 i tv2.no, forteller Årsæther til Kampanje. 

- Blir det kutt i noen programmer? "Vårt Lille Land" ble nevnt?

- Vi går på ny sesong nå og fullfører den, så tar vi en pause neste år og gjør en vurdering av programmet. Lørdagsmagasinet har vi bestemt oss for å legge ned.

Frykter ikke overvekt av underholdning
Sandnes sa under pressekonferansen i ettermiddag at TV 2 skal satse mer på programmer som ligger i skjæringspunktet mellom nyheter og underholdning.

- Er du redd for at det skal bli for mye underholdning i nyhetene?

- Nei, jeg syns den trenden er veldig positiv, det er gøy at serier som "Making a Murderer" har blitt en stor suksess. Vi ser det på programmet "Åsted Norge" som har blitt vår største suksess i år, og det er ansatte fra nyhetene som lager det. "Petter Uteligger" som kom litt overraskende på som en stor suksess. Det at dette grenseområdet mellom fakta, aktualitet og nyheter er veldig etterspurt der ute er veldig positivt for oss.

Det er redaksjonssjef i «God morgen Norge», Karianne Solbrække, som blir nyhetsredaktør i TV 2 og sjef for Nyhetskanalen.

Les mer: Solbrække blir nyhetsredaktør

Alle nyheter skal lages i Nyhetskanalen
I tillegg til kutt og nedbemanninger, skal TV 2 også gjennomføre en del interne omorganiseringer. Dette innebærer blant annet at Nyhetskanalen bli navet for all nyhetsproduksjon i Tv 2.

- Vi erjkenner at dagens organisasjon har for mange avdeling og desker, så nå samler alt vi alt i en desk, det blir Nyhetskanalen. Alt vi har av nyheter kommer ut fra et og samme nav med færre støttefunksjoner.

- Hvordan står TV 2 posisjonert i nyhetskampen fremover?

- Jeg tror at vi står sterkt, vi skal fortsatt klare å bite godt fra oss. Vi har det største redaksjonelle miljøet utenfor NRK og det skal vi ha også etter omorganiseringen. Det er ingen andre mediehus jeg heller ville jobbet i enn TV 2.

Tidligere i dag ble det også varslet at TV 2 skal trappe opp satsingen på Sumo, og at kanalen i disse dager søker etter en ny Sumo-sjef.

Les mer her: TV 2 jakter ny Sumo-sjef

Les mer her: Nilsen ferdig som Sumo-sjef i TV 2