Høstkulden er i ferd med å feste grepet på landet og med den kommer også tv-seerne. Flere av helgens tv-programmer nærmet seg gamle høyder denne helgen, som «Nytt på nytt», som med 966.000 seere ikke har vært nærmere milliongrensen så langt i høst.

I tillegg sørget premieren på «Nobel» for et skikkelig løft på søndag. 751.000 fikk med seg de to første episodene av prestisjedramaet.

- Dette er en sterk åpning av «Nobel». Det er gledelig å se at flere programmer er oppe på normalnivå, som «Nytt på nytt» og «Skavlan», mens «The Stream» også vokser litt på TV 2, sier tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

Les mer: 750.000 så «Nobel»: - Dette skal vi være fornøyde med

- Ingen hyggelig utvikling
Men ikke alle får ta del i seerveksten. «Senkveld» samlet 337.000 seere. Det er 103.000 seere mindre enn forrige uke og 202.000 færre seere enn på premieren i august.

«Senkveld», som hadde et snitt på rundt 800.000 seere da programmet var på sitt mest populære, er nå nede på 2003-nivå, da snittet var på 376.000 seere.

- Dette er ikke noen hyggelig utvikling for «Senkveld». Det har mistet seere for hvert program denne sesongen. Det er nok en målsetning for TV 2 at de skal ha over en halv million seere på sitt flaggskip fredag kveld, sier Massaiu.

- Begynner programmet rett og slett å dra på årene?

- Mye tyder på at det er over middagshøyden.

TV 2: - Jobber kontinuerlig med «Senkveld»
Programdirektør Jarle Nakken i TV 2 legger ikke skjul på at de er misfornøyde med tallene.

- Dette er tall hverken vi eller «Senkveld»-redaksjonen er førnøyde med. Det jobbes kontinuerlig i alle ledd for å lage et underholdende og sterkt talkshow for seerne hver fredag på TV 2, slik det har vært gjort gjennom 12 år med «Senkveld», sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Den gode nyheten for TV 2 på fredager er at «The Stream» har en liten vekst på 64.000 seere og samlet 399.000 seere fredag kveld før «Senkveld».