Søndag var det premiere på «Nobel», som er høstens store dramasatsing på NRK. 751.000 så de to første episodene, som ble sendt sammenhengende på NRK1 i går. Det ga en andel på 44,3 prosent.

- Seertallet vi har fått på lineær-tv er veldig bra med tanke på den tiden vi lever i. Selv om jeg har blitt litt bortskjemt med Tuntvanns-tall, så skal vi være veldig fornøyde med dette. Det er en krevende serie, sier redaktør i NRK, Tone C. Rønning, til Kampanje.

«Nobel» er regissert av Per-Olav Sørensen, som står bak «Kampen om tungtvannet», og produsert av Monster Scripted.

1.259.000 fikk med seg premieren på «Kampen om tungtvannet» i januar i fjor, men på den tiden av året er tv-seingen generelt en god del høyere.

Håper på millionen
«Kampen om tungtvannet» samlet til slutt 80 prosent av seerne sine på lineær-tv. For en dramaserie som «Skam» kommer imidlertid bare 20 prosent av seerne fra lineær-tv. Nå er Rønning spent på hvor mange seere de vil hente på nett.

- Seervanene har endret seg og mange vil sikkert samle opp og se flere episoder av gangen. «Nobel» er i hvert fall tilgjengelig for vårt publikum i syv år fremover, og jeg håper publikum ser den mens den er rykende fersk og debatten pågår, sier hun.

- Har du et håp om å krysse millionen?

- Ja, et håp har jeg alltid. Man må sikte mot stjernene, så når vi i hvert fall tretoppene.

«Nytt på nytt» ble helgens mest sette program med 966.000 seere og en andel på 62,1 prosent, etterfulgt av «Skavlan» med 880.000 seere og en andel på 56,2 prosent.

Les også: «Aber Bergen» fikk en treg start på tv-skjermen

TV 2 og TVNorge mister seere
Når «Nobel» rykker inn på søndagskvelden blir konkurransen enda tøffere for de kommersielle tv-kanalene. TV 2-programmene «Rett fra hjertet» og «Gylne tider» fortsetter å lekke seere. «Rett fra hjertet» holder seg nå så vidt over 100.000 seere med 114.000 seere i går. «Gylne tider» er nede i 165.000 seere.

Det går bedre for TVNorge som samlet 350.000 seere på «Åndenes makt» og 335.000 seere på «Alt for Norge», selv om dette utgjør et seerfall på knappe 100.000 for «Åndenes makt» og 50.000 for «Alt for Norge».

- Den største skuffelsen til TV 2 er nok «Gylne tider» som er nede på 167.000 seere, sier tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

Også «Senkveld» mister seere og samlet fredag kun 337.000 foran skjermen.

Les mer: Ny nedtur for «Senkveld»

Klare for «Farmen»
Om to uker er imidlertid «Farmen» tilbake på søndager på TV 2. Det vil trolig gi kanalen ny giv i kampen om seerne.

- Tror du «Farmen» vil klare å løfte TV 2?

- Jeg tror «Farmen» vil hjelpe TV 2 med å hente tilbake andeler, også på søndag, men nå er det flere programmer som har satt seg, så det blir spennende å se hvordan fordelingen blir.