Moteprofil, stylist og blogger Nathalie Helgerud har inngått et bloggsamarbeid med Elle. Samarbeidet innebærer at hun skal blogge på magasinets nettside, og at annonsøravtaler skal inngås i samarbeid mellom Helgerud og Elle.

Helgerud har tidligere jobbet for Aller Media, hun blogget også for Stylemag som lå under Adlink frem til våren 2015. Fra Stylemag-exiten og frem til nå har hun solgt annonser selv. 

- Jeg anser Elle som det sterkeste og mest troverdige motemagasinet i Norge, og da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å flytte bloggen min over til deres nettportal var jeg overhodet ikke i tvil. Det at jeg som person får lov til å bli assosiert med en så sterk merkevare, tar jeg som et enormt stort kompliment, sier hun til Kampanje.

Signy Fardal, sjefredaktør i Elle, forteller at redaksjonene har knyttet til seg flere frilansbloggere fordi annonsører har etterspurt bloggsamarbeid. 

- Vi deler Elle-bloggerne i to kategorier: De som er fast ansatt i redaksjonen, og frilansere. Våre faste ansatte er rene, redaksjonelle bloggere og brukes ikke i annonseavtaler. Det brukes kun frilanserne til, sier hun.

Fardal utdyper:

- Det har vært et etisk dilemma for oss fordi vi ikke vil bruke faste ansatte til å reklamere for produkter. Vi ønsker å knytte til oss dyktige frilansbloggere som vi syns passer inn hos oss, som Nathalie Helgerud. Hun har et etablert motenavn, og vi vil ha henne under vår paraply fordi det betyr at vi også kan tilby våre annonsøraktiviteter på blogg. Helgerud er ikke fast ansatt i Elle-redaksjonen, hun er en frittstående blogger men som har bloggen sin i Elle-miljøet.

- Er det Elle som forhandler på vegne av Helgerud?

- Vi har en gjensidig avtale om å holde hverandre i loopen. Hun kan selge inn ting som hun har gjort tidligere, og vi kan tilby annonser gjennom våre samarbeidspartnere. 

- Er det slik at Elle nå ønsker å knytte til seg flere bloggere som kan brukes til kommersielt samarbeid?

- Vi har en tanke og en plan. Elle er en sterk konkurrent til andre plattformer på grunn av Elle-merkevaren, og vi ser absolutt et potensiale i å utvide med flere frittstående bloggere.