Leserne rømmer fra de store lørdagsmagasinene til VG og Dagbladet. Verst går det utover Dagbladets lørdagsmagasin som mister så mye som en fjerdedel av leserne sine sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. De ferske lesertallene til Kantar TNS viser at Dagbladets Magasinets lesertall har falt fra over en halv million lesere til 388.000 lesere.

Til sammenligning hadde Norges mest leste ukeblad Hjemmet 475.000 lesere.

- Avismagasinporteføljen følger i samme spor som magasinene generelt, sier sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet til Kampanje.

Magasinlesingen generelt viser imidlertid et fall på snaue åtte prosent for alle 66 titler i undersøkelsen. Det kom frem da Mediebedriftenes landsforening la frem de ferske tallene tirsdag.

Fallet er også verre enn Se og Hørs tirsdagsutgave som mister 13 prosent av leserne og var en av taperne i går.

Les mer: Se og Hør raser ned fra lesertoppen - her er magasintallene

Satser digitalt med Magasinet
- Er fallet dramatisk for Magasinet?

- Det er som forventet. Vi er mest opptatt av de digitale tallene, som står seg godt.

- Kan man ta noen grep for å snu dette?

- Vi er mest opptatt av digitaliseringen av Magasinet for tiden, og satser nå veldig mye på Magasinet som digitalmerkevare og som en aktiv del av Dagbladet Pluss.

Dagbladet relanserte Magasinet med nytt design i 2013, i et forsøk på å skille seg ut i avishyllen. Mye kan tyde på at tiden for store og kostbare relanseringer av papiravisenes helgemagasiner er forbi.

- Vi har ikke sluttet å jobbe med produktutvikling, men det strategiske fokuset er på det digitale.

VG mister hver femte leser
VG Helg opplever også et dramatisk fall på 21 prosent, som utgjør en femtedel av lesermassen. VGs helgemagasin har nå 539.000 lesere.

Kampanje har bedt om en kommentar fra magasinredaktør i VG Helg, Jane Throndsen. Da lesertallene i mars 2015 plasserte VG Helg på lesertoppen, la ikke Throndsen skjul på at det var en viktig posisjon for avisen.

- Hvis noen er i tvil. Størrelse teller. Det er digg å være størst! Det er helt fantastisk at flest lesere i dette landet velger VG Helg som sitt favoritt blant avismagasinene og en inspirasjon til å jobbe enda hardere for å skape kvalitetsjournalistikk. Med alle de reportere, fotografer, designere og deskere som ligger søvnløse for å skape magi på trykk er det så vidunderlig at så mange vil ha oss, sa Throndsen til Kampanje i fjor.

Les mer: VG leder helgekrigen

Saken fortsetter bildet.

Relanserte VG Helg: Jane Throndsen frontet et relansert VG Helg kort tid etter at hun ble hentet til avisen i 2012. Nå rømmer leserne fra helgemagasinene, med A-magasinet som unntak. Foto: Eivor Eriksen.

Dagens Næringslivs fredagsmagasin D2 har et mindre fall på 13 prosent til 209.000 lesere, mens A-magasinet befester posisjonen som Avis-Norges største helgemagasin.

731.000 leser nå Aftenpostens helgemagasin. Det er 22.000 flere enn i fjor. Veksten skjer imidlertid ikke helt organisk. Fra og med 1. januar i år har magasinet også vært distribuert som en del av Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennens helgeaviser.