Klubbleder i TV 2, Henrikke Helland, har vanskeligheter med å sette ord på stemningen blant de ansatte etter at ledelsen i dag informerte om at ytterligere 113 årsverk må bort for at de skal komme i mål med å kutte 350 millioner kroner. De kommer i tillegg til de 64 ansatte som har fått innvilget sluttpakke.

For å få til dette går TV 2 ut med en nytt sluttpakketilbud.

Les mer: TV 2 tilbyr igjen alle ansatte sluttpakke

- Følelsen er blandet. Det er vanskelig å beskrive stemningen i allmøtet. Det var et allmøte hvor vi fikk en veldig tung beskjed om at 113 årsverk skal bort, i tillegg til de pakkene vi allerede har. Samtidig fikk vi kommunisert en ny strategi som skal bygge et nytt TV 2 som skal være fremtidsrettet og fange nye seervaner, sier Helland til Kampanje.

- Hva tenker du om antallet årsverk?

- Det er et stort tall. Det er betydelig. Vi har aldri stått i en sånn situasjon før i TV 2. 113 ansatte mister jobben, og de er gjerne tv-faglig utdannet og går ut i ekstremt smalt marked. Men jeg er glad for at vi fikk til sluttpakkeløsninger i denne fasen. Det som er nytt i denne fasen er at man vet mer om TV 2s fremtid, sånn at man kan se seg selv i en sånn organisasjon eller ikke. Det har vi ikke hatt mulighet til tidligere.

- Er det nok til å komme i mål med frivillige løsninger?

- Det kan jeg ikke svare på. Jeg håper så langt som mulig at vi kommer til frivillige løsninger. Det hadde vært det aller beste.

På allmøtet i dag presenterte TV 2-sjef Olav T. Sandnes hva TV 2 skal være i 2020; Norges største kommersielle tv-kanal med flere bein å stå på. Han varsler at TV 2 må omstille seg for fortsatt å kunne vokse innenfor prioriterte satsningsområder.

- TV 2 er i for stor grad avhengig av inntekter fra lineær-tv. Over tid har vi prioritert for stor del av ressursene våre mot lineær-tv, som ikke lenger reflekterer markedet eller tv-seingen. Derfor har vi i dag presentert hva TV 2 skal leve av i 2020, deriblant en storsatsing på TV 2 Sumo. Det betyr at vi vil rette langt større ressurser dit, sier Sandnes.

Les mer: TV 2 kutter 177 årsverk

Les også: Slik rammer kuttene TV 2-nyhetene

- Tror du på den nye visjonen til ledelsen?

- Ja, det er gjort et veldig grundig arbeid, sånn at det som ligger på bordet nå er veldig gjennomarbeidet og grundig analysert. Vi må ha tro på at dette er en god løsning.