Denne uken har premierene kommet på løpende bånd på TV3. Først ut var «Masterchef», som har byttet ut kjendisene med helt vanlige hobbykokker. Det er åpenbart at tv-seerne må bruke litt tid på å venne seg til grepet. 57.000 fikk med seg første program, ned fra 75.000 i fjor.

Les mer: Svakere start for «Masterchef»

Trenden har gjentatt seg i de påfølgende premierene «Lukket visning» og «Luksusfellen». Førstnevnte åpnet dørene med 71.000 seere på tirsdag.

- Programmet traff jevnt blant både kvinner og menn. Sesongstarten var ikke like glamorøs som boligene i Lukket visning, men vi har troen på at boligtirsdagene på TV3 vil slå an i høst. Fra neste uke når på Eventyrlig oppussing har sesongpremiere vil tirsdagen by på boligprogrammer i ulik innpakning i hele primetime, sier kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG.

«Luksusfellen», som omtales som TV3s store flaggskip, hadde sesongpremiere onsdag med 143.000 seere. Det er 100.000 færre enn på fjorårets høstpremiere, som riktig nok var i slutten av september. 126.000 så vårens premiere av programmet.

- Luksusfellen er et av de konseptene som alltid har økende seertall utover sesongen, sier Vee Hanum.

Totalt sett endte MTG TV opp med en kommersiell andel på 21,7 prosent i går, mot 16,3 prosent samme dag i fjor. Tallene inkluderer ikke NRK-kanalene.

- Vi kan med andre ord si oss godt fornøyde med hvordan kanalene leverer, særlig med tanke på at finværet gjør at antall seere er lavere enn normalt på denne tiden av året.

Senere i høst lanserer kanalen nye programmer som «Aber Bergen», «Meglerkampen» og «Den jævla naboen».

Les også: TV3-sjef: - Vi må finne smartere måter å lage tv på